Foto: LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka un antifašistu komitejas vadītājs Josifs Korens Latvijā īsteno Krievijas intereses, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets.

DP katru gadu, tuvojoties 16.martam, strādā pastiprinātā režīmā, LTV sacīja Mežviets, atzīmējot, ka visus pēdējos gadus Krievija ir ļoti mērķtiecīgi izmantojusi šos traģiskos II Pasaules kara notikumus, lai mākslīgi popularizētu tēzi par Latvijā it kā notiekošo fašisma atdzimšanu. Ar Krieviju saistītas personu grupas un organizācijas aktīvo darbojas šajā jomā.

Arī šogad Latvijas drošības iestāžu rīcībā esošā informācija liecina, ka Krievijas Federācijas tautiešu atbalsta un tiesību aizsardzības fonds piešķīris 25 000 eiro grantu 16.marta piemiņas pasākumu pretpasākumu organizēšanai.

Šī granta saņēmēja ir Beļģijā bāzēta nevalstiskā organizācija, kuras dibinātāju vidū ir Latvijas pārstāve EP Ždanoka un Josifs Korens.

Šī organizācija noslēgusi līgumu ar Latvijas antinacistisko komiteju par pretpasākumu rīkošanu, starp kuriem ir tādi pasākumi kā konference, seminārs un citi pasākumi "ielu līmenī" 16.martā. Tas ir kārtējais apstiprinājums, ka šāda veida pasākumi tiek finansēti no Krievijas un ir virkne personu, personu grupu un organizāciju, kas Latvijā mērķtiecīgi īsteno Krievijas intereses. Ar patiesu fašisma atdzimšanu Latvijā un nacisma apkarošanu šīm aktivitātēm nav nekādas saistības, sacīja Mežviets.

Viņš atzīmēja, ka Ždanokas un Korena saiknes ar Krieviju var spilgti redzēt informatīvajā telpā, tāpat abas šīs personas regulāri dodas uz Krieviju un piedalās semināros un konferencēs, kā arī ir vienas no aktīvākajām Latvijā. "Ir pilnīgi skaidri redzams, ka šīs personas realizē Krievijas intereses," atzina DP priekšnieks.  

Jau vēstīts, ka 16.martā Rīgā notiks visi pieteiktie pasākumi pie Brīvības pieminekļa, izlemts Rīgas pilsētas izpilddirektora sapulcē, kurā piedalījās gan pasākumu pieteicēji, gan valsts un pašvaldības drošības iestāžu pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!