Foto: LETA

Otrdien Krievija izraidījusi trīs Latvijas diplomātus, mikroblogošanas vietnē "Twiter" paziņojis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā liecina informācija Krievijas Ārlietu ministrijas mājaslapā, 29. martā uz to tikuši izsaukti Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš, kā arī Lietuvas vēstnieks Eitvids Bajarūns un Igaunijas vēstnieks Marguss Laidre.

Vēstniekiem ticis izteikts protests saistībā ar "provokatīvām, ne ar ko nepamatotām darbībām", izraidot Krievijas vēstniecību darbiniekus no Baltijas valstīm.

Līdz ar to Krievija paziņojusi, ka pārtrauc četru Lietuvas, trīs Latvijas, kā arī trīs Igaunijas un Pleskavas ģenerālkonsulāta Pēterburgā diplomātu akreditāciju.

Šiem diplomātiem pieprasīts atstāt Krieviju tādā pat termiņā, kādā Krievijas diplomāti iepriekš tika izraidīti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Jau ziņots, ka Krievijas Ārlietu ministrija otrdien izsaukusi Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vēstniekus saistībā ar Baltijas valstu diplomātu izraidīšanu, atsaucoties uz anonīmu avotu ministrijā iepriekš vēstīja Krievijas ziņu aģentūra TASS.

"Pulksten 12 uz Ārlietu ministriju tiek izsaukti trīs Baltijas valstu vēstnieki saistībā ar Krievijas savstarpīgumā balstīto lēmumu par to diplomātu izraidīšanu," ziņoja TASS.

Jau vēstīts, ka no Lietuvas tiek izraidīti četri Krievijas vēstniecības darbinieki, bet no Latvijas un Igaunijas pa trim.

Lēmums par izraidīšanu pieņemts saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā un to, ka šo personu darbība nav savietojama ar diplomāta statusu.

Savukārt pirmdien Poliju atstājuši 45 Krievijas diplomāti, kurus Varšava izraidīja, paziņojot, ka viņu darbība nav savienojama ar diplomātisko statusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!