Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Induļa Emša paziņojumi par Krievijas finansējumu krievvalodīgo sabiedriskajām organizācijām nav patiesi, uzskata Krievijas vēstniecības Latvijā pārstāvji. Tādēļ Krievijas puse sagaida, ka ekspremjers vai nu oficiāli apstiprinās izvirzītās apsūdzības, vai atvainosies Krievijai.
"Skaļie un uz pseidosensāciju vērstie Emša izteikumi par Krievijas finansējumu krievvalodīgo sabiedriskajām organizācijām, it kā ar mērķi iespaidot 9.Saeimas vēlēšanu rezultātus iegūstami tikai no nekompetentiem avotiem, tādēļ nevar tikt uzskatīti par atbilstošiem patiesībai," portālam "Delfi" norādīja Krievijas vēstniecības Latvijā pārstāvji.

"Delfi" jau ziņoja, ka Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Indulis Emsis izteica vēlēšanos tikties ar Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadību, lai runātu par Krievijas finansējumu, kas caur Latvijas krievvalodīgo un nepilsoņu sabiedrisko organizāciju koordinācijas padomi tiek novirzīts, lai ietekmētu 9.Saeimas vēlēšanu rezultātus.

Emsis skaidroja, ka komisijas rīcībā ir informācija, ka caur šīm organizāciju tiek novirzīts finansējums, lai ietekmētu vēlēšanu rezultātus, un ka šajā procesā tiek iesaistīti arī vairāki masu mediji, "piemēram, Baltijas Pirmais kanāls".

Latvijas krievvalodīgo un nepilsoņu sabiedrisko organizāciju koordinācijas padome ir viena no tā dēvētā krievu skolu aizsardzības štāba izveides iniciatorēm. Emsis izteicās, ka, pēc neoficiālas informācijas, caur šo organizāciju varētu tik nopludināts aptuveni viens miljons ASV dolāru (578 000 latu), ko izdalījusi Krievijas valdība.

Savukārt SAB ir konstatējis Krievijas valstisko un nevalstisko struktūru vēlmi zondēt iespējamos veidus, kā ietekmēt 9.Saeimas vēlēšanu rezultātus, informēja biroja preses sekretāre Baiba Rāta.

Veicot izlūkošanas un pretizlūkošanas darbības, SAB rūpīgi seko līdzi šiem procesiem, norādīja Rāta, piebilstot, ka iegūtā informācija ir klasificēta kā slepena, līdz ar to sīkākus komentārus par to nevar sniegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!