Krievija sestdien pieprasījusi Latvijai paskaidrojumus par aizliegumu valstī iebraukt Krievijas Valsts domes deputātam un pazīstamajam dziedātājam Josifam Kobzonam.
Par to ziņo Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses dienests.

Sestdien uz Krievijas ĀM izsaukta Latvijas vēstniecības Krievijā padomniece politiskajos jautājumos Argita Daudze, kurai paziņots, ka Krievija pauž nopietnas bažas saistībā ar masu informācijas līdzekļu ziņoto par Latvijas Iekšlietu ministrijas (IeM) lēmumu aizliegt iebraukt valstī Josifam Kobzonam, kā pamatojumu minot to, ka Kobzons rada "draudus valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai".

Krievija pieprasījusi Latvijai paskaidrojumus "saistībā ar šādu kvalifikāciju attiecībā uz pazīstamo sabiedrisko darbinieku - Krievijas Federālās sapulces Valsts domes deputātu," informē Krievijas ĀM preses dienests.

"Daudzreiz arī tika paziņots, ka Krievijā uzskata - šāds solis ir pretrunā ar Latvijas vadības ne reizi vien izteiktajiem paziņojumiem par centieniem attīstīt labas kaimiņattiecības ar mūsu valsti," ziņo Krievijas ĀM preses dienests.

Latvijas ĀM preses sekretārs Rets Plēsums apstiprināja, ka vēstniecības pārstāve sestdien izsaukta uz Krievijas ĀM, lai "saņemtu šo mutisko informāciju". "Viņi [Krievija] izteica savu viedokli un mēs to saņēmām un izskatīsim," komentēja Plēsums, piebilstot, ka Latvijai nav noteikts nekāds konkrēts laiks, lai atbildētu uz šo Krievijas viedokli.

"Melnie saraksti ir Iekšlietu ministrijas kompetencē," uzsvēra Plēsums.

Viņš arī norādīja, ka pagaidām Kobzons nav iesniedzis nekādus pieteikumus par to, ka vēlas iebraukt Latvijā.

Latvijas iekšlietu ministrs Māris Gulbis parakstījis rīkojumu, ar kuru skandalozi slavenais Krievijas dziedātājs Josifs Kobzons iekļauts tā dēvētajā melnajā sarakstā un viņam uz nenoteiktu laiku liegta iebraukšana Latvijā.

Iebraukšanas lieguma oficiālais iemesls ir "draudi valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai".

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) preses sekretāre Inga Saleniece pavēstīja, ka ministrs rīkojumu par liegumu Kobzonam iebraukt valstī uz nenoteiktu laiku parakstījis jau 20.maijā.

Drošības policijā informēja, ka rīkojums tapis pēc šīs struktūras ieteikuma, taču informācija par ieteikuma iemesliem nav izpaužama, tāpēc sīkākas ziņas netiks sniegtas.

Kobzons Latvijā jau viesojās 9.maijā, lai piedalītos Krievijas vēstniecības Rīgā rīkotajā Uzvaras dienas koncertā. Lai gan arī toreiz izskanēja minējumi, ka Kobzonam iebraukšanu Latvijā varētu liegt, Latvijas vēstniecība Maskavā vīzu Kobzonam izsniedza un viņš ieradās Rīgā.

Uz aizdomu pamata par saistību ar kriminālajām aprindām Kobzonam liegta iebraukšana vairākās valstīs - ASV, Kanādā, Izraēlā, Austrālijā un vairākās Eiropas valstīs. Kobzonu mediji dēvē arī par krievu Frenku Sinatru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!