Krievijas Ārlietu ministrija ar dažu dienu nokavēšanos tomēr paudusi nostāju pret Latvijas Leģionāru piemiņas dienu 16.martu, kārtējo reizi paziņojot par leģionārus glorificējošo gājienu, kurš nemaz nenotika, taču paužot gandarījumu par Latvijas valdības distancēšanos no tā.
Krievijas ārlietu ministrija pirmdien paziņoja, ka "mēs vairākkārt esam pauduši sašutumu par Latvijā notiekošajiem gājieniem, kas glorificē bijušos "Waffen SS" leģionārus, kuru noziegumus nosodījis Nirnbergas tribunāls. Diemžēl, neraugoties uz vairākiem starptautiskās sabiedrības un Latvijas iedzīvotāju protestiem, Rīgas pašvaldība, atšķirībā no citu pilsētu pašvaldībām, atkal atļāvusi rīkot šo gājienu".

Tiesa, Rīgā bija pieteikti vairāki dažādi pasākumi 16.martā, taču nekāds leģionāru gājiens nebija nedz pieteikts, nedz atļauts. Vairāki leģionāru piemiņas dienas pasākuma dalībnieki pēc dievkalpojuma Doma baznīcā kopīgi bija devušies uz Brīvības pieminekli, lai noliktu ziedus.

"Maskavā pievērsa uzmanību tam, ka šogad Latvijas vadība un valdības aprindu pārstāvji ne tikai distancējušies no neonacistu akcijām 16.martā, bet arī tās nosodījuši. Ceram, ka Latvijas valdības pozīcijai ir principiāls raksturs un tā veicinās Latvijā fašisma izpausmju noraidīšanas atmosfēru," teikts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!