Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) piektdien nosodīja apgāda "Vieda" rīkoto jauniešu sacerējumu konkursu. Krievijas ĀM paziņojumā teikts, ka pirms kāda laika apgāds "Vieda” izsludinājis "savdabīgu" vidusskolu un augstskolu jauniešu sacerējumu konkursu.
Paziņojumā arī minēti konkrēti temati: "Kāpēc no Latvijas par nacionālā naida kurināšanu neizraida krievu preses pārstāvjus?", "Vai krievu prese ir lielkrievu šovinisma izplatītāja?", "Kāpēc etnisko konfliktu novēršanai kolonistiem jāatstāj latviešu zeme?"

"Un ko ir vērts, piemēram, tāds "lingvistiski literārs pasūtījums" ar fašisma smaku - "Dieva taisnīguma īstenošana jeb Latvijas atbrīvošana no 700 tūkstošiem kolonistu kā uzdevums numur viens"," sacīts paziņojumā.

"Visiem veselīgi domājošajiem cilvēkiem ir pilnīgi acīmredzams, ka šāda veida konkursu rīkošana kaitē jau tā sarežģītajām starpetniskajām attiecībām Latvijā, nāk par labu ekstrēmistiskajiem spēkiem, kas sapņo audzināt jaunatni nacionālpatriotiskā garā," uzsvērts paziņojumā.

Jau ziņots par apgāda "Vieda" izsludināto radošo darbu konkursu jauniešiem, kurā skolēni un studenti tiek mudināti rakstīt, "kāpēc cittautiešu integrācija ir absurds un kādēļ kolonistiem jāatstāj latviešu zeme". Konkurss izraisīja neapmierinātību krieviski rakstošajā presē, kā arī neizpratni citos medijos. Tāpat par to ieinteresējās Satversmes aizsardzības birojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!