Foto: LETA

Saeimas Ārlietu komisijas sagatavoto paziņojumu, kurā Krievija atzīta par terorismu atbalstošu valsti, "Saskaņas" frakcijas deputāti uzskata par provokatīvu un nepiedalīsies balsojumā par to Saeimas sēdē, portālu "Delfi" informēja partijas frakcijā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Saeimas Ārlietu komisija otrdien, 2. augustā, vienbalsīgi atbalstīja paziņojuma projektu "Par Krievijas mērķtiecīgiem militāriem uzbrukumiem Ukrainas civiliedzīvotājiem un sabiedriskajai telpai", kurā tostarp pausts, ka "Krievijas vardarbība pret civiliedzīvotājiem, kas tiek īstenota politisku mērķu sasniegšanai, par terorismu un Krieviju – par terorismu atbalstošu valsti, un aicina citas līdzīgi domājošās valstis paust šādu atzinumu".

"Saskaņa" paziņojumā medijiem uzsver, ka tā nosoda Krievijas iebrukumu Ukrainā. "Raķešu triecieni pa civilajiem objektiem, pret mierīgajiem iedzīvotājiem pastrādātās zvērības ir kara noziegumi, par kuriem sodāmi gan konkrēti izpildītāji, gan pavēļu devēji, gan tie, kuri šos noziegumus attaisno," teikts partijas paziņojumā.

Tomēr, vērtējot Ārlietu komisijas izstrādāto paziņojuma projektu, "Saskaņas" frakcija uzskata, ka kara apstākļi prasa īpaši atbildīgi izvērtēt katru politisku soli, tostarp, šo paziņojumu, ko plānots pieņemt Saeimas sēdē.

"Vai tam ir racionāli mērķi? Vai tas nepaplašina konflikta zonu, tādā veidā kāpinot spriedzi, kas būtībā ir agresora interesēs?" vaicā partija.

"Saskaņa" uzskata, ka vārdos paužot solidaritāti ar ukraiņu tautu, atsevišķiem politiķiem blakusmērķis ir kara ugunīs pasildīt savus reitingus priekšvēlēšanu laikā.

"Radikāli, bet reālas rīcības piedāvājumu nesaturoši paziņojumi kalpo arī kā uzmanības novēršanas manevrs, kad iedzīvotājos aug sašutums par valdības bezdarbību, par Nacionālo apvienību pārstāvošās ekonomikas ministres juceklīgo un pretrunīgo komunikāciju energokrīzes apstākļos. Tas aizvien vairāk liecina, ka ar Nacionālās apvienības pārstāvju bezatbildīgu rīcību Latvija joprojām ir atkarīga no Krievijas energorsursu piegādēm, pakļaujot milzīgam riskam Latvijas siltumapgādi. Par to Latvijas sabiedrībai var nākties ļoti dārgi maksāt šajā apkures sezonā," pauž "Saskaņa".

"Paužot pārliecību, ka karam nav nekādu attaisnojumu, taču minēto apstākļu dēļ "Saskaņas" frakcijas deputāti sagatavoto paziņojumu uzskata par provokatīvu un Saeimas sēdē nepiedalīsies balsojumā par to," teikts partijas paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!