Krievijas dome trešdien pieņēma aicinājumu, kurā lūdz Indijas prezidentu un parlamentu izrādīt humānismu un atvieglot uz mūžu notiesāto Latvijas lidotāju likteni, vēsta aģentūra "Interfax".
Krievijas dome savā paziņojumā pauž cerību, ka Indijas prezidents un parlamenta vadība ne tikai kaut ko darīs viņu likteņa atvieglošanai, bet arī veicinās viņu drīzāku atgriešanos dzimtenē.

Krievijas parlamenta deputāti pauž izpratni par Indijas varas iestāžu centieniem nepieļaut nelikumīgu ieroču ievešanu valstī, taču uzskata, ka spriedums lidotājiem ir "pārmērīgi bargs".

"Ir pietiekams pamats uzskatīt, ka lidmašīnas apkalpes locekļus maldinājuši ārvalstu aviosabiedrībai piederošās lidmašīnas īpašnieki un viņi nevarēja apzināti piedalīties rīcībā, kuras mērķis bija kaitēt Indijas Republikai," teikts paziņojumā.

Deputāti norāda, ka Kalkutā notikušais tiesas process pret lidotājiem radījis plašu rezonansi Krievijas sabiedrībā.

"Nedrīkst pieļaut, lai šis incidents ietekmētu tradicionāli siltās Krievijas Federācijas un Indijas Republikas partnerattiecības," uzsvērts paziņojumā.

Krievijas parlamenta apakšpalātas paziņojumu "Par Indijas Republikā aizturētās transportlidmašīnas "An-26" apkalpes sastāvā esošo Krievijas pilsoņu likteni" sagatavoja Valsts domes Starptautisko lietu komiteja.

BNS jau ziņoja, ka piecus lidotājus no Latvijas Indijas tiesa notiesājusi uz mūžu ieslodzījumā par ieroču nomešanu 1995.gada decembrī.

Krievijas deputāti viņus aizstāv, jo ieslodzījumā četri no lidotājiem pieņēmuši Krievijas pilsonību, bet piektajam tiek kārtotas ar tās iegūšanu saistītās formalitātes. Pašlaik viņš ir Latvijas pastāvīgais iedzīvotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!