Foto: F64

Patvērumu lūgušie Krievijas kuģi svētdienas rītā pametuši Latvijas teritoriālos ūdeņus pēc vairāku dienu uzturēšanās Kurzemes piekrastē.

Aizsardzības ministrijas militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins informēja, ka "Krievijas kuģi šorīt pacēla enkurus un devās prom".

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) 17. novembrī informēja, ka Latvijas ūdeņos spēcīgo viļņu dēļ Kurzemes piekrastē patvērums piešķirts diviem Krievijas kuģiem - civilam velkonim ar tauvā esošam kuģim bez apkalpes.

Patvērums kuģiem tika piešķirts pēc to lūguma 16. novembrī Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram (MRCC Riga).

Krievijas vēstniecībā sniedza informāciju, ka Latvijas teritoriālajos ūdeņos saistībā ar objektīviem iemesliem - nelabvēlīgiem laika apstākļiem, ienācis civilais kuģis, kura pieraksta vieta ir Sanktpēterburgas osta. Kuģis buksējis peldošu iekārtu. Saskaņā ar Krievijas vēstniecības rīcībā esošo informāciju, kuģi nav Krievijas Jūras kara flotes sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!