Krievijas miliči un vēstniecības darbinieki kopīgiem spēkiem ceturtdien notīrījuši ar krāsu apķēpāto Latvijas vēstniecības ēku Maskavā. Lielāko apķēpātās ēkas fasādes daļu notīrījuši milicijas ierindnieki un no ielas vairs neko nevar redzēt.
Nezināmas personas naktī uz svētdienu saplēsušas pudeles ar krāsu pret Latvijas vēstniecības ēku Maskavā. Piecpadsmit minūtes pēc pusnakts nenoskaidroti ļaundari meta uz vēstniecības ēku pudeles ar krāsu, kuras saplīsa pret ēkas sienu aptuveni divus metrus virs zemes, izveidojot uz sienas sešus krāsas plankumus, kuru diametrs ir aptuveni viens reiz viens metrs. Pēc tam nezināmie uzbrucēji aizbēga.

Notikuma vietā ieradās Maskavas kriminālizmeklēšanas darbinieki, taču viņiem nevienu aizturēt nav izdevies. Tāpat vēstīts, ka pirms nedēļas Latvijas vēstniecību ar krāsu apmētāja kāds cilvēks, kuru saniknojis televīzijā demonstrēts sižets par nacionālboļševiku prāvu Rīgā. Ar krāsu tika notraipīts Latvijas ģerbonis, ap kuru krāsas plankumi izpletušies aptuveni 4 metru rādiusā.

Latvijas Ārlietu ministrija par šo gadījumu ceturtdien iesniegusi Krievijas Ārlietu ministrijai notu, kurā pausts sašutums par incidentu. Notā arī izteikts lūgums šo lietu izmeklēt un vainīgo sodīt, kā arī aicinājums atlīdzināt vēstniecības ēkas fasādei nodarīto kaitējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!