Foto: Shutterstock

Krievijas paveiktais Ukrainā nepārprotami ir kara noziegums, ceturtdien, 17. martā, uzrunājot Saeimas deputātus, uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka 24. februārī Putina vadītā Krievija un tās bruņotie spēki neprovocēti iebruka suverēnā, neatkarīgā un demokrātiskā kaimiņvalstī Ukrainā.

"Nav jautājums, ka ir dažādas pelēkas nokrāsas. Šeit ir melns un balts. Putina Krievija ir simtprocentīgi atbildīga un vainīga par to, ka ir sākusi karu ar Ukrainu. Ukraina nekādā veidā nav vainojama. Ukraina šajā stāstā ir cietēja," pauda premjers.

Viņš norādīja, ka trīs nedēļas Krievijas karaspēks, nespēdams gūt pārsvaru pār Ukrainas bruņotajiem spēkiem, ir izdomājis mainīt taktiku un mērķēt tieši uz civiliedzīvotājiem, cenšoties iznīcināt tās pilsētas, kuras ir aplenktas vai daļēji ielenktas.

"Brutālie kadri, ko esam redzējuši šajās nedēļās, kalpos kā liecības, ko nākotnē varēs izmantot, lai prasītu paša Putina, viņa līdzgaitnieku un līdzatbildīgo atbildības uzņemšanos Hāgas tribunālā un citur. Tie ir nepārprotami kara noziegumi, kuri ir nosodāmi visstingrākajā mērā," uzsvēra Kariņš.

Jau vēstīts, ka ASV prezidents Džo Baidens trešdien nodēvējis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par kara noziedznieku. "Es domāju, ka viņš ir kara noziedznieks," žurnālistiem sacīja Baidens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!