Foto: LETA

Viens no Krievijas plānotajiem scenārijiem Latvijā ir valdība, ko veido partija "Saskaņa" kopā ar "pērkamām latviešu partijām", sestdien nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) kongresā sacīja politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Politiķis uzsvēra - kopš VL-TB/LNNK pirmsākumiem šis politiskais spēks aicinājis bez ilūzijām skatīties uz Krievijas plāniem un to, kāda loma šajos plānos varētu būt tautiešiem Latvijā. Tomēr oponenti esot izvēlējušies to nedzirdēt un vīpsnājuši par "baidīšanu ar krieviem". Pēc Krimas okupācijas visa pasaule sadzirdējusi to, par ko nacionālā apvienība brīdinājusi jau sen, turpināja Dzintars.

"Cik aklam jābūt, lai neredzētu, ka simtiem miljoni gan kaimiņos aiz robežas, gan tepat Rīgā un Latvijā tiek zombēti ar ideju, ka jāatjauno Krievijas impērija, lai arī kāds būtu tās jaunais nosaukums," sacīja politiķis, uzsverot, ka galvenais instruments šajā cīņā esot informācija.

Pat nacionāli domājošiem latviešiem bieži vien esot diezgan aptuvens priekšstats kā strādā Krievijas propaganda, secināja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs. "Mums šķiet, ka viņu vienīgais vēstījums ir saistīts ar Krieviju vai tās darbību attaisnošanu. Patiesībā Krievija ļoti detalizēti stāsta katrai valstij īpaši piemeklētus stāstus," uzskata politiķis. Viņš norādīja, ka Latvijā tas ir stāsts par neizdevušos valsti.

"Viens no Krievijas plānotajiem scenārijiem ir valdība, ko veido "Saskaņa" kopā ar pērkamām latviešu partijām. Pat Rīgas dome, kas ir šķietami saimniecisku jautājumu iestāde, kopš "Saskaņas" varas faktiski atgriežas padomju laikos," pauda Dzintars.

Viņaprāt, Krievija cer uz to, ka noplaks Latvijas cilvēku patriotisms. "Uz to, ka politiskais haoss pieaugs un vairosies cilvēku negatīvā attieksme pret varu. Uz to, ka latvieši būs ļoti neaktīvi vēlēšanās, vai arī izšķiedīs balsis dažādām neprognozējamām partijām vai partijām, kas nepārvarēs 5% barjeru. Un, protams, Krievija cer uz to, ka krievvalodīgie ļoti aktīvi apmeklēs vēlēšanas un balsos par savējiem," teica Dzintars, piebilstot, ka Krievija cer, ka Saeimā iekļūs partijas, kuras sadarbotos ar "Saskaņu".

Savukārt VL-TB/LNNK uzdevums ir aizsargāt Latviju, akcentēja politiķis. "Ja Krievija stāsta negatīvo stāstu, tad mums visiem kopā ir jāstāsta savs pozitīvais. Ja Krievija saka, ka Latvija ir neizdevusies, tam mēs teiksim pretī, ka Latvija esam mēs visi un mēs katrs," teica deputāts.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK šodien pulcējās kongresā, kurā pārvēlēs politiskā spēka vadību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!