KTV, kas ir viens no lielākajiem Krievijas televīzijas kanāliem, nākamā gada martā demonstrēs deviņu sēriju filmu par dzīvi Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, ziņo "Eesti Paevaleht Online". Seriālu pasūtījusi Maskavas pilsētas dome, un filmu mērķis ir parādīt Baltijas valstīs notikušās pozitīvās pārmaiņas.
Seriāla darba nosaukums ir "Baltijas valstis - jaunais gadsimts". Katrā no trim Baltijas valstīm tiks uzņemtas trīs 25 minūšu sērijas.

Piektdien Tallinā ieradās Krievijas televīzijas kompānijas "Vsja Rossija" pārstāvji. Pēc viņu teiktā, kompānijas mērķis ir atspoguļot dzīvi Baltijas valstīs objektīvi un bez negatīvām emocijām, aptverot ekonomiku, kultūru, vēsturi un citas jomas.

Tiks filmēti politiķi, biznesmeņi, kultūras darbinieki un ierindas cilvēki, teica TV kompānijas "Vsja Rossija" prezidents Andrejs Ņikišins. Viņš uzsvēra, ka seriāls neatspoguļos tikai Baltijas valstīs dzīvojošo krievu attieksmi vien. Seriāla mērķis ir tuvināt Baltijas valstis Krievijai un uzlabot attiecības, teica Ņikišins.

Piektdien TV kompānijas pārstāvji tikās ar Tallinas pilsētas valdību, jo Tallinas pilsētas valdība varētu finansēt seriālu. Tallinas sponsordarbība patiesībā nav nepieciešama, jo līdz šim kompānijas projekti Krievijā ir bijuši veiksmīgi, teica "Vsja Rossija" komercdirektors Svjatoslavs Topeha, gan neatklājot seriāla budžetu.

Nopietns filmēšanas darbs sāksies janvārī, un pirmo daļu KTV demonstrēs martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!