Ministru prezidenta Andra Šķēles rīcībā esošā informācija liecina, ka Krievijas valdības pārstāvji skeptiski izturas pret likumprojektu par sankcijām pret Latviju, kurš tiek izskatīts Krievijas Valsts domē.
Šķēle žurnālistiem pauda uzskatu, ka Krievija, par spīti tuvajām valsts prezidenta vēlēšanām, spēs izvērtēt šāda lēmuma nepieciešamību un pamatotību.

Premjers atzina, ka šāda likumprojekta pieņemšana Latvijai būtu nepatīkams lēmums. Lai gan Latvijas preču eksports uz Krieviju veido tikai nedaudz vairāk kā 7% no eksporta kopapjoma, tas negatīvi ietekmētu Latvijas tautsaimniecību.

Tostarp Ārlietu ministrija (ĀM) ir sagatavojusi pasākumu plānu gadījumam, ja Krievija ieviesīs ekonomiskās sankcijas pret Latviju.

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vietnieks Rišards Labanovskis žurnālistiem atzina, ka patlaban vairums Krievijas Valsts domes deputātu acīmredzot balsotu par ekonomisko sankciju ieviešanu pret Latviju.

Tomēr, tā kā attiecīgais likumprojekts Valsts domē galīgajā lasījumā tiks izskatīts pēc prezidenta vēlēšanām, situācija var mainīties, ņemot vērā Krievijas valdības negatīvo nostāju pret sankciju ieviešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!