Foto: LETA
Agresīvās retorikas paudējiem pirms došanās uz Krieviju vajadzētu painteresēties par savu iespējamo atrašanos "melnajā sarakstā", informēja Krievijas vēstniecībā Latvijā.

Vēstniecība norādīja, ka Krievijas likumdošana vai starptautiskā prakse Krievijai neuzliek par pienākumu publicēt to personu sarakstu, kurām ir liegta iebraukšana Krievijas teritorijā.

Tāpat vēstniecība izteikusi aicinājumu agresīvās retorikas paudējiem pirms došanās uz Krieviju interesēties par iespējamo atrašanos "melnajā sarakstā".

Jau ziņots, ka Eiropas Parlamenta (EP) deputātei Sandrai Kalnietei (V) pirmdien atteikta iebraukšana Krievijā. Viņa bija devusies uz Maskavu, lai piedalītos nogalinātā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova bērēs.

Kalniete vispirms tika apturēta Maskavas Šeremetjevas lidostā, viņas pase paņemta tuvākai apskatei un nācies ilgāku laiku gaidīt informāciju.

Pēc Krievijas puses sniegtās informācijas, Kalniete ir iekļauta to personu sarakstā, kurām ir liegta ieceļošana Krievijā. Tā esot daļa no atbildes uz Eiropas Savienības noteiktajiem ierobežojumiem pret Krieviju saistībā ar Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes graušanu.

Kalnietei vīza ieceļošanai Krievijā nebija nepieciešama, jo viņai ir diplomātiskā pase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!