Krievijas Federācijas (KF)150 metrus Latvijas teritorijā pārceltais robežstabs ir tehnisks pārpratums, sacīja Krievijas vēstniecības Latvijā preses atašejs Leonīds Budakovs. Vēstniecības preses atašejs teica, ka minētais gadījums ekspertu līmenī tiks risināts, taču atkārtoti norādīja, ka tā nav kļūda, bet gan ir tehnisks pārpratums.
Jau ziņots, ka vakar Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas sēdē Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Gunārs Dāboliņš informēja, ka KF pārcēlusi savu robežstabu 150 metrus Latvijas teritorijā - vietā, kur saduras Latvijas, Igaunijas un Krievijas robežas.

Pēc tikšanās Dāboliņš pastāstīja, ka Krievijas puse atzinusi kļūdu saistībā ar nepareizi novietoto robežstabu un solījusi, ka tā tiks labota, lūdzot Latvijai "nepievērst tam uzmanību". Krievijas puse nepareizi novietoto robežstabu paredzējusi pārvietot demarkācijas laikā.

Šis Krievijas puses robežstabs nepareizā vietā atrodas jau vairākus gadus - kopš laika, kad tika noteikta Krievijas un Igaunijas robeža. Iepriekš tam nav bijusi pievērsta tik liela uzmanība, ņemot vērā otras puses solījumus stabu pārvietot. Savukārt vēl salīdzinoši nesen Krievijas puse, nemainot robežstaba atrašanās vietu, to atjaunojusi - nokrāsojusi un uzlikusi ģerboni.

Dāboliņš norādīja, ka Latvijai nav tiesību šo robežstabu pārvietot, jo tas nav Latvijas īpašums. Jautājumu ar Krievijas pusi paredzēts apspriest oktobra beigās, kad plānota Latvijas Valsts robežsardzes un Krievijas robežsardzes vadību tikšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!