Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 30. martā, Krievijas vēstniecībā Latvijā tika apbalvoti starptautiskā Latvijas žurnālistu konkursa "Dzintara spalva – 2015" laureāti, liecina vēstniecības interneta mājas lapā publicētā informācija.

Kā norāda vēstniecība, konkursa mērķis "ir veicināt plašsaziņas līdzekļu dalību Krievijas - Latvijas labu kaimiņattiecību veidošanā un paplašināšanā, augsta profesionālisma līmeņa žurnālistu vidē un žurnālista profesijas prestiža uzturēšanā".

Žūrija izskatījusi vairāk nekā 20 konkursa materiālus, kas publicēti laikā no 2015. gada 1. janvāra līdz 31. decembrim. Balvas tika pasniegtas četrās nominācijās, kā arī tika piešķirtas divas speciālbalvas.

Balvu "Par labāko materiālu Krievijas un Latvijas ekonomiskās sadarbības jautājumos" saņēma žurnāla "Otkritij Gorod" korespondents Aleksejs Stefanovs par divām rakstu un interviju sērijām, balvu "Par labāko materiālu par Krievijas-Latvijas sadarbību kultūras jomā" saņēma interneta portāla "OperaNews.ru" žurnālists Aleksandrs Malnačs, apbalvojumu "Par labāko materiālu par Krievijas-Latvijas vēstures tematiku" saņēma interneta portāla "MK-Latvija" žurnālists Aleksandrs Ržavins, bet nominācijā "Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 70. gadskārtai" balvu saņēma radio "Baltkom" kolektīvs par informatīvo maratonu "8. un 9. maijs – viens datums vai divi?

Speciālbalvas saņēma nedēļas izdevuma "MK-Latvija" galvenā redaktore Margita Sprancmane par rakstu sēriju par kļūdu nekustamā īpašuma Rīgā nodokļa aprēķinā trešo valstu pilsoņiem, kā arī laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" žurnālists Viktors Avotiņš par analītisko rakstu sēriju.

Vēstniecībā norāda, ka uzvarētājiem, saskaņā ar tradīciju, tika pasniegti piemiņas diplomi, statuetes, kā arī naudas prēmijas. Speciālbalvas ieguvējiem tika pasniegti sertifikāti par ceļazīmes uz sanatoriju "Jantarnij Bereg" saņemšanu.

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs apsveicis konkursa uzvarētājus un atzīmējis, ka no žurnālistu objektivitātes un profesionālisma lielā mērā ir atkarīga Krievijas - Latvijas attiecību nākotne, norāda vēstniecības Preses dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!