Foto: RIA Novosti/Scanpix

Interneta lapas "sputniknews.lv" darbības apturēšana tikai piesaistīs lielāku uzmanību "Sputnik" publikācijām, uzskata Krievijas vēstniecība Latvijā.

Vēstniecība savā paziņojumā norādījusi, ka interneta lapas apturēšana ir daļa no propagandas kara, kas pierādot Latvijas likuma varas un demokrātijas "triumfu".

"Mēs esam pārliecināti, ka šādas politikas piekopšana tikai piesaistīs lielāku auditorijas uzmanību "Sputnik" publikācijām nākotnē," norādījusi vēstniecība.

Kā apliecināja Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļā jeb NIC, kas ir augstākā līmeņa domēna ".lv" turētāja, apturēta Krievijas propagandas medija "Sputnik" interneta lapas latviešu valodā "sputniknews.lv" darbība.

Plašāk "sputniknews.lv" darbības apturēšanu NIC pagaidām nekomentē.

Kā norāda "Sputnik", tas saņēmis paziņojumu par interneta lapas slēgšanu saistībā ar Latvijas Ārlietu ministrijas pieprasījumu. Paziņojumā esot norādīts, ka "sputniknews.lv" reģistrācija ir pretrunā ar Eiropas Savienības Padomes lēmumu par pasākumiem saistībā ar draudiem Ukrainas teritoriālajai vienotībai, suverenitātei un neatkarībai. Kā norāda "Sputnik", paziņojumā arī teikts, ka šī lēmuma normu pārkāpums var būt iemesls saukšanai pie kriminālatbildības.

Kā ziņots, Krievijas propagandas medija "Sputnik" versija latviešu valodā - "sputniknews.lv" darbu sāka gada sākumā. Portālā tika publicētas ziņas latviešu un krievu valodā par notikumiem Latvijā, Krievijā un citviet pasaulē, solot, ka tieši šis interneta resurss runāšot "par to, par ko citi klusē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!