Kinofilma "Padomju stāsts" ("Soviet story") ir pilna vēsturisku neprecizitāšu, uzskata Krievijas vēsturnieks Aleksandrs Djukovs.
"LiveJournal" ierakstā
Djukovs norāda, ka "Soviet story" nevien parādīti vairāki viltojumi, tostarp, kinohronikas kadri par badu Pievolgā tiekot uzdoti kā liecības par Ukrainas "golodomoru" un kadri par vienošanos starp NKVD un Gestapo.

Tāpat filmā esot vairākas "melīgas" epizodes: piemēram, par to, kā "izmantojuši tankus, lai izdzītu no Kremļa Ļitvinovu."

Noslēgumā Djukovs, atzīst, ka filmas tehniskā izpildījuma līmenis ir ļoti augsts, filma esot "prasmīgi samontēta," taču norāda, ka "Soviet story" spēcīgi darbojas emocionālā līmenī. Pēc Djukova domām, Latvijas politiķi, kas "ko tādu rāda bērniem, ir vienkārši naida pret Krieviju apstulbināti bezprāši" un esot "briesmīgi iedomāties, kādas traumas "Soviet story" noskatīšanās rada bērniem."

Raksturojot filmas emocionālo ietekmi, Djukovs norāda, ka lai arī viņš ir mierīgs cilvēks "pēc 2/3 filmas noskatīšanās esot gribējis vienu: nogalināt režisoru un nodedzināt Latvijas vēstniecību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!