Foto: LETA

Politiskā partija "Latvijas Krievu savienība" (LKS) sestdien, 12. janvārī, Rīgā rīko gājienu un piketu, kā mērķi norādot nostājas paušanu par sociālo taisnīgumu valstī. Savukārt Valsts drošības dienests (VDD) uzskata, ka tā ir atsevišķu partijas pārstāvju vēlme pievērst sev uzmanību pirms gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

Par minēto pasākumu partija informē sociālajā vietnē "Facebook". Rīgas domē portāls "Delfi" noskaidroja, ka LKS kā juridiska organizācija šajā datumā pasākumu nav pieteikusi. Pašvaldība ir saņēmusi privātpersonas pieteiktu sapulci un gājienu no pulksten 12 līdz pulksten 13.15 maršrutā: Doma laukums–Pils iela–Pils laukums–Torņa iela–Neatkarības laukums–Jēkaba iela 11. Kā pasākuma mērķis norādīts – paust nostāju par sociālo taisnīgumu, pret skolu slēgšanu un cenu paaugstināšanu.

Pasākuma pieteicēji plānojuši, ka tajā piedalīsies 500 dalībnieki. Rīgas domē, atsaucoties uz Datu aizsardzības regulu, pieteicēja indentitāti neatklāj.

VDD portālam "Delfi" norādīja, ka dienests ir informēts par 12. janvārī plānoto protesta akciju, ko rīko partija LKS. Dienesta vērtējumā šā pasākuma galvenais mērķis ir atsevišķu LKS pārstāvju vēlme pievērst sev uzmanību un iegūt pēc iespējas lielāku elektorāta atbalstu pirms maijā gaidāmajām EP. "Lai panāktu vēlamo, tiek izmantotas pašlaik sabiedrībā aktuālas tēmas un skaļi, sabiedrību šķeļoši saukļi," pauž VDD.

"Jebkura mērķtiecīga darbība, kas vērsta uz sabiedrības polarizāciju, to faktiski šķeļot un veicinot iekšējo konfliktu, ilgtermiņā ir vērtējama kā potenciāls apdraudējums nacionālajai drošībai – arī tad, ja šādas darbības mērķis ir atpazīstamības un politiskā kapitāla iegūšana," norāda drošības dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!