Foto: LETA

Nacionālboļševiks Vladimirs Lindermans atbalsta divu Krievijas pilsoņu akciju, nelikumīgi iekļūstot Ādažu militārajā bāzē, uzsverot - ja Latvijas iedzīvotāji nav spējīgi veikt šādas protesta akcijas pret NATO militāro spēku klātbūtni, tad tikai apsveicami, ja to dara krievi.

Lindermans atklāja, ka aizturētie vīrieši esot no Voroņežas. To Lindermanam atklājuši viņa sadarbības partneri Maskavā.

Runājot par to, vai šādas nesankcionētas akcijas var ietekmēt abu valstu attiecības, Lindermans pauda pārliecību, ka tās jau ir saspringtas. Viņš norādīja, ka Krievijas iedzīvotāji jūtas neomulīgi, ja pie šīs valsts robežām koncentrējas militārie spēki, kuru atrašanās šajās vietās iepriekš nav tikusi atrunāta.

Kā ziņots, Ādažu militārajā bāzē trešdien nelikumīgi iekļuvuši divi Krievijas pilsoņi, kuri aizturēti un pie kuriem atrasts Krievijas karogs un skrejlapas angļu valodā, informēja Aizsardzības ministrija.

Trešdien ap pulksten 11: 40 Ādažu bāzes apsardze, kuru nodrošina Zemessardzes personālsastāvs, aizturēja divas personas, kuras uz neilgu laiku bija nesankcionēti iekļuvušas bāzes teritorijā.

Personas aizturētas ierindas laukumā netālu no vietas, kur tās ar kāpņu palīdzību bija pārlēkušas bāzes žogam, lai nesankcionēti iekļūtu bāzes teritorijā. Pie viņām atrasts miniatūrs Krievijas karogs un skrejlapas angļu valodā. Bāzē šīs personas paspējušas uzkavēties neilgu laiku, tāpēc neesot paspējušas izplatīt skrejlapas savu nolūku īstenošanai.

Aizturētās personas nodotas tiesībsargājošo iestāžu rīcībā. Bruņotie spēki noskaidro notikušā apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!