Latvijas krievvalodīgie iedzīvotāji pēcpadomju gados kļuvuši gan par Krievijas lielvalstisko ambīciju, gan vietējās elites etnokrātiskās politikas ķīlniekiem, uzskata Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs. Turklāt, pēc viņa domām, vietējie opozīcijas politiķi labāk var aizsargāt Latvijas krievus nekā pati Krievija.
"Latvijas krievvalodīgie iedzīvotāji kļuvuši gan par Krievijas lielvalstiskās ambiciozitātes, gan neauglīgas Latvijas etnopolitikas ķīlniekiem," teikts Urbanoviča rakstā, kas publicēts apmaksātā reklāmas laukumā Krievijas avīzē "Kommersant".

"Maskavai Latvijas krievvalodīgie iedzīvotāji kļuvuši par retorikas un manipulāciju objektu .. Bet Latvijas nacionālajai elitei šie paši cilvēki - migranti, okupanti, kolonisti, Maskavas roka, vienkārši izsakoties, mieru nedodošie cittautieši, kas ķengā Latviju pa visu pasauli ar "neko nesaprotošā" [EDSO komisāra Maksa] van der Stūla palīdzību," uzskata Latvijas opozīcijas politiķis.

"Es uzdrīkstos paziņot Krievijas politiskajai elitei: mēs labāk par jums zinām, kā aizsargāt savus cilvēkus. Un Latvijas politiskajai elitei: obligāta nacionālo minoritāšu tiesību ievērošana ir primārais mūsu valsts suverenitātes priekšnoteikums," Krievijas lasītājiem saka Jānis Urbanovičs no Saeimas frakcijas "Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!