Saeimas Juridiskā komisija trešdien noraidīja ierosinātos grozījumus Satversmē, kas ļautu vēlētājiem atlaist Saeimu. Grozījumu ierosinātājs Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers pieļauj iespēju lūgts prezidentam atlaist šo Saeimu, ceturtdien raksta laikraksts "Latvijas Avīze".
Grozījumus atbalstīja seši opozīcijas deputāti, bet septiņi valdošās koalīcijas pārstāvji to noraidīja.

"Šādu komisijas lēmumu jau gaidīju, jo pozīcijas un opozīcijas spēku samērs bija zināms. Taču tik neprofesionālus argumentus un biedēšanu ar kaut kādām milzu nekārtībām gan es no juridisko lietu ekspertiem negaidīju," pēc komisijas sēdes sacīja Krīgers. LBAS priekšsēdētājs norāda, ka līdzīgu attieksmi arodbiedrību pārstāvji esot saņēmuši arī no Valsts prezidenta puses.

LBAS vadītājs nemaz nelolo ilūzijas, ka likumprojekts varētu saņemt atbalstu Saeimas plenārsēdē, tādēļ jau plāno gatavoties referendumam, raksta laikraksts. Krīgers laikrakstam pauda satraukumu par to, ka premjers Ivars Godmanis un viņa pārstāvētā partija LPP/LC aicina cilvēkus nepiedalīties iespējamajā referendumā, tādējādi atradinot tos no pilsoniskām aktivitātēm.

Deputātu attieksme arodbiedrību līderi nokaitinājusi un viņā laikrakstam norādījis, ka LBAS apsvērs iespēju vērsties pie prezidenta ar lūgumu atlaist pašreizējo Saeimu.

Arodbiedrību izstrādātais likumprojekts, kuru ar vairāk nekā 217 000 parakstu atbalstīja Latvijas balsstiesīgie iedzīvotāji, pašlaik nodots skatīšanai visās Saeimas komisijās, nosakot Juridisko komisiju par atbildīgo. Vienīgā, kas atbalstīja Satversmes grozījumus, bija Kārļa Leiškalna (Tautas partija) vadītā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!