Piecu uzņēmējas Ellas Ivanovas slepkavības lietā aizturēto vīriešu saistība ar citām Latvijā notikušām "skaļām" slepkavībām ir iespējama, atzīst aģentūras LETA aptaujātie bijušie policijas vadītāji, gan atzīmējot, ka sen pastrādātu noziegumu izmeklēšana ir ļoti sarežģīta.
Bijušais Kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Pumpurs norādīja, ka viņu nepārsteidz policijas paziņotais. "Tas viss gaisā virmoja jau kopš 1995./1996.gada, varbūt pat vēl agrāk," atklāja Pumpurs.

Pēc viņa teiktā, katrā "skaļajā" slepkavības lietā šobrīd aizturētās personas jau bija nonākušas policijas redzes lokā, taču neizdevās atrast pietiekamus pierādījumus, lai viņus varētu uzskatītu par vainīgiem.

"Gribētos ticēt, ka šoreiz tas nonāks līdz tiesai, bet arī šoreiz tas nebūs viegli," atklāja Pumpurs, piebilstot, ka sen pastrādātu noziegumu izmeklēšana un pierādījumu iegūšana mēdz būt ļoti sarežģīts process.

Savukārt bijušais Valsts policijas priekšnieks un Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Juris Rekšņa norādīja, ka, nezinot lietas materiālus, viņam ir ļoti grūti komentēt pašreizējo situāciju.

Ja šis personas tika aizturētas, tad "kaut kādam pamatam jau ir jābūt", norādīja Rekšņa. "Kad tiesa apcietina kādu aizturēto, tas nozīmē, ka ir savākti pietiekami daudz pierādījumu, lai būtu pamats pieņemt šādu lēmumu, līdz ar to var uzskatīt, ka pastāv iespēja 50 pret 50, kā aizdomās tiek turēti īstie cilvēki," pauda Rekšņa.

Rekšņa nenoliedza, ka aizturētās personas, visticamāk, ir saistītas ar jau iepriekš pastrādātajiem "skaļajām" slepkavībām.

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis otrdien žurnālistiem atzina, ka pieci zobārstniecības klīnikas "Elladent" īpašnieces Ivanovas slepkavības lietā aizturētie vīrieši, arī viņas vīrs, daudzfunkcionālās halles "Arēna Rīga" līdzīpašnieks Igors Ivanovs, visticamāk, ir saistīti ar iepriekšējos gados izdarītām pasūtījuma slepkavībām, kas sabiedrībā izraisījušas plašu rezonansi.

Ķuzis gan attiecās pagaidām konkretizēt, ar kurām slepkavībām šīs personas varētu būt saistītas, vien piebilstot: "Man liekas, ka ar visām skaļajām slepkavībām."

Norādot uz lielo darba apjomu un dažādajiem iemesliem, kuru dēļ iepriekš nav izdevies pierādīt, ka šīs personas pastrādājušas noziegumus, Ķuzis uzsvēra nepieciešamību visām tiesībsargājošajām institūcijām strādāt vienotā izpratnē un ar vienotu mērķi, lai savāktu pietiekami daudz pierādījumu apsūdzību celšanai.

Jau ziņots, ka Ivanova tika nogalināta ar pieciem šāvieniem naktī uz 7.janvāri Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē, savas privātmājas pagalmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!