Foto: LETA

Rīgas 1. slimnīcas krimināllietā iesaistītais uzņēmējs Aleksandrs Kreicers atkāpies no būvniecības uzņēmuma "Torensberg" valdes locekļa amata, vienlaikus noliedzot savu dalību noziedzīgās darbībās, norādīja uzņēmēja advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Vārpiņš norādīja, ka masu medijos pēdējās dienās izskanējusi informācija, ka krimināllietā, kuru izmeklē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saistībā ar Rīgas 1. slimnīcas veiktajiem iepirkumiem, ir izskanējis Kreicera vārds, kurš vada uzņēmumu "Torensberg".

Lai nemestu ēnu uz plašsaziņas līdzekļos minēto uzņēmumu, Kreicers ceturtdien, 18. aprīlī, ir atkāpies no "Torensberg" valdes locekļa amata un attiecīgi tiek noformēti dokumenti, lai minēto atkāpšanos reģistrētu likumā noteiktajā kārtībā, norādīja advokāts.

"Masu medijos izskanējušo informāciju, ka kādu iesaistīto personu rīcības rezultātā Rīgas 1. slimnīcai nodarīti zaudējumi 4300 eiro apmērā, Kreicers nesaista ne ar savu, ne ar viņa vadītā uzņēmuma darbību un izsaka cerību, ka KNAB darbinieki spēs ātri un operatīvi noskaidrot notikušā patiesos apstākļus," norādīja Vārpiņš.

Kreicers ir patlaban apsūdzētā statusā Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā skatāmajā tā dēvētajā Bērnu slimnīcas kukuļošanas lietā. Kreicers apsūdzēts par krāpšanas mēģinājuma atbalstīšanu, kā arī par kukuļdošanu. Lietā patlaban turpinās tiesu debates.

Portālā "Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka uzņēmums "Torensberg" dibināts 2006. gadā un tā pamatkapitāls ir 8526 eiro. Kapitālsabiedrība pieder Marijai Kinastei, taču uzņēmuma amatpersonu lokā ir arī Kreicers. 2018. gadā uzņēmums apgrozījis 10,542 miljonus eiro, gadu noslēdzot ar 314 502 eiro peļņu.

Jau ziņots, ka KNAB pirmdien veicis kratīšanu pašvaldības SIA "Rīgas 1. slimnīca" un aizturējis trīs personas – vienu amatpersonu un divas fiziskas personas. Zināms, ka aizturēts tika slimnīcas valdes loceklis un Rīgas domes deputāts Genādijs Sevastjanovs (S) un tā dēvētajā Bērnu slimnīcas kukuļošanas lietā apsūdzētais uzņēmējs Kreicers.

Kriminālprocess sākts 5. aprīlī par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dokumentu viltošanu.

Krimināllieta saistīta ar aizdomām, ka "Rīgas 1. slimnīcas" amatpersona, iespējams, ļaunprātīgi izmantojusi dienesta stāvokli, noslēdzot līgumus iepirkumos, un ka būvdarbu veicējs, iespējams, viltojis dokumentus par veiktajiem būvdarbiem, iepriekš ziņoja KNAB.

Latvijas Televīzija trešdien ziņoja, ka "Torensberg" Rīgas 1. slimnīcā īstenojis vairākus projektus, tai skaitā slimnīcas 10. korpusā, kur darbojas arī Datortomogrāfijas nodaļa.

Šo nodaļu saistībā ar KNAB interesi uzreiz pēc kratīšanas pieminēja slimnīcas valdes loceklis Andrejs Pavārs. Slimnīcas mājaslapā atrodami divi viņa minētajam laika posmam atbilstoši iepirkumi par darbiem 10. korpusā – remonti 10 000 un 20 000 eiro vērtībā, un abos uzvarējis SIA "Torensberg", vēstīja raidījums.

Abos iepirkuma līgumos kā kontaktpersona norādīts "Torensberg" tehniskais direktors Magnuss Kurpuševs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!