Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš kriminālpolicijas priekšnieka amatā nolēmis atbalstīt pašreizējo Rīgas kriminālpolicijas priekšnieku Valdi Pumpuru.
Par savu izvēli Segliņš jau informējis premjerministru Andri Šķēli.

Šādu lēmumu ministrs pieņēmis, ņemot vērā Pumpura lielo pieredzi un to, ka jau šobrīd Pumpurs strādā kriminālizmeklēšanas jomā. Segliņš uzskata, ka Pumpurs ir labi sevi pierādījis pašreizējā amatā, norādīja Beļskis.

Paredzams, ka Pumpurs jaunos pienākumus varētu sākt pildīt šā gada 1.februārī. Pagaidām nav zināms, kas varētu ieņemt Pumpura pašreizējo amatu, taču, pēc Beļska BNS teiktā, kandidatūra uz šo posteni ir.

Savukārt pašreizējais kriminālpolicijas priekšnieks Aloizs Blonskis Pumpuru novērtēja kā "zinošu un pietiekami profesionālu", taču nevēlējās atbildēt uz jautājumu, vai no trijiem pretendentiem uz augsto amatu Pumpura kandidatūra bijusi piemērotākā.

"Protams, viņš nešaubīgi ir piemērots šim darbam, zinošs un pietiekami profesionāls, aktīvs.. Taču es tagad negribētu analizēt, kurš no viņiem bija labāks vai sliktāks," pauda Blonskis un piebilda, ka vēlētos Pumpuru tikai apsveikt ar minēto jaunumu.

Jau ziņots, ka uz kriminālpolicijas priekšnieka amatu pretendēja trīs cilvēki - Pumpurs, Rīgas rajona policijas priekšnieks Jānis Zaščerinskis un kādreizējais kriminālpolicijas priekšnieks un "Ave Lat Sargs" vadītājs Laimonis Liepiņš, pret kura kandidatūru aktīvi iebilda apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Beļskis pastāstīja, ka ministrs augsti novērtējis arī pārējos abus kandidātus. Augsti novērtētas Zasčerinska spējas un viņa administratora dotības, tādēļ netiek izslēgta iespēja, ka drīzumā Zasčerinskis varētu saņemt augstāku amatā. Savukārt Liepiņa vienīgais trūkums bijis viņa pašreizējais ieņemamais amats.

Pašreizējais kriminālpolicijas priekšnieks Blonskis mēnesi darbosies savā amatā, būs Segliņa padomnieks, bet pēc tam dosies pensijā.

Blonskis iepriekš BNS sacīja, ka strādās līdz 1.februārim un ne ilgāk, jo vienreiz došanās pensijā jau atlikta.

Jau vēstīts, ka sākotnēji Blonskis atpūtā bija nolēmis doties janvāra sākumā, tomēr to neizdarīja, jo Segliņš lūdza viņu palikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!