Foto: AFI
No Dailes teātra direktora amata atcelts Aivars Līnis. Šādu lēmumu Kultūras ministrija pieņēmusi pēc tam, kad no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja saņēmusi informāciju par Līni kā aizdomās turamo lietā, kurā viņu apsūdz par naudas izkrāpšanu no Eiropas Savienības līdzekļiem.

Kultūras ministrija portālu "Delfi" informēja, ka Līnim piemērotais drošības līdzeklis – noteiktas nodarbošanās aizliegums un aizliegums tuvoties Dailes teātrim - nav savienojams ar teātra valdes locekļa amata pienākumu veikšanu. Līdz ar to ministrija atcēla Aivaru Līni no Dailes teātra valdes locekļa amata.

Kultūras ministrs Ints Dālderis tikās ar teātra kolektīvu un informēja par šo lēmumu, kā arī vienojās, ka Dailes teātra valdes locekļa amata pienākumus patlaban pildīs līdzšinējais teātra tehniskais direktors Andris Vītols.

Jau ziņots, ka aizdomās par naudas izkrāpšanu no Eiropas Savienības līdzekļiem tur Līni, kurš pats par notikušo esot pārsteigts. Taču viņš uzsvēris, ka KNAB ir kompetenta iestāde, kura izmeklēs notikušo.

KNAB kopš 2008. gada septembra veic izmeklēšanu kriminālprocesā, kas uzsākts, balstoties uz Eiropas Krāpšanas apkarošanas biroja (OLAF) sniegto informāciju par bijušā EK delegācijas Latvijā darbinieka realizētām, iespējams, krāpnieciskām darbībām.

Izmeklēšanā, kas veikta sadarbībā ar OLAF gan Briselē, gan Rīgā, iegūtas ziņas, ka toreizējais EK delegācijas Latvijā administrators – grāmatvedis ir veicis pārskaitījumus no ES līdzekļiem uz fiktīvu uzņēmumu kontiem par nenotikušu semināru organizēšanu. Izmeklēšanā noskaidrots, ka izkrāpti aptuveni 21 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!