Foto: LETA

Kriminālvajāšanai 13. Saeimas sasaukuma laikā izdeva sešus deputātus, no kuriem vienam – Aldim Ademovičam (JV) – Saeimas sasaukuma laikā stājās spēkā notiesājošs spriedums, izriet no Tiesībsarga biroja Pilsonisko un politisko tiesību nodaļas vecākās juristes Lauras Lapiņas (attēlā) paustā.

Ademoviču Saeima izdeva kriminālvajāšanai pēc tam, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs 2020. gada rudenī to Saeimai lūdza pēc trīs Krimināllikuma pantiem – par krāpšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dienesta viltojumu. Kad stājās spēkā notiesājošais spriedums, Ademovičs zaudēja deputāta mandātu. Pagājušā gada vasarā kādreizējais politiķis norādīja, ka vēl apsvērs, vai vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā saistībā ar notiesājošo spriedumu. Kā portālam "Delfi" apstiprināja Ademovičs, viņš joprojām apsver šo iespēju.

Kopumā 13. Saeimas sasaukumā kriminālvajāšanai izdeva Aldi Ademoviču (JV), Jāni Ādamsonu  (S), Mārtiņu Bondaru (AP), Juri Jurašu ("Konservatīvie"), Artusu Kaimiņu (13. Saeimā ievēlēts no "KPV LV") un Ati Zakatistovu (13. Saeimā ievēlēts no "KPV LV"). Lapiņa atzīst, ka 13. Saeimas sasaukumā kriminālvajāšanai izdeva lielu skaitu deputātu.

Kā skaidro Tiesībsarga biroja pārstāve, kriminālprocesi, kuros iesaistīti deputāti, interpretējami no diviem aspektiem – 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!