Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Kārtības rullī, kas paredz liegt iespēju saņemt reprezentācijas naudu tiem deputātiem, kas kriminālvajāšanas laikā atstādināti no savu pienākumu pildīšanas. Līdz ar likuma grozījumiem reprezentācijas naudu vairs nesaņems patlaban apcietinājumā esošais Saeimas deputāts Juris Boldāns.
Deputāta Dzintara Rasnača (TB/LNNK) iesniegtie un Saeimas vairākuma atbalstītie grozījumi likumā paredz, ka gadījumā, ja deputāts ir atstādināts no piedalīšanās Saeimas darbā, atstādināšanas laikā viņš zaudē tiesības uz likumā paredzēto kompensāciju un reprezentācijas naudas saņemšanu, bet algu viņam izmaksā piecdesmit procentu apmērā. Ja krimināllieta izbeigta, nekonstatējot deputāta vainu, vai arī deputāts tiek attaisnots, viņš saņem visu par atstādināšanas laiku viņam neizmaksāto algu, kompensācijas un reprezentācijas naudu.

Saeimas atbalstītie grozījumi likumā arī paredz, ka deputātu algas nākamgad tiks "iesaldētas" - palielinātas ne vairāk kā par 10% , lai segtu inflāciju.

Jau vēstīts, ka jautājums par reprezentācijas naudu piešķiršanu kriminālvajāšanai izdotiem deputātiem aktualizējies pēc tam, kad vēlētāju balsu viltošanā apsūdzēts 9.Saeimas deputāts Juris Boldāns. Lai arī viņš ir apcietināts, tiesas spriedumu viņš ir pārsūdzējis un, kamēr spriedums nav stājies spēkā, viņš nezaudēs deputāta mandātu. Tā kā viņam joprojām ir deputāta mandāts, viņš saņem pusi algas, kā arī reprezentācijas naudu – 123 latus mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!