Kristīgo konfesiju pārstāvji trešdien aicināja sabiedrību rūpēties par ģimenes institūcijas saglabāšanu. Lai celtu cieņu pret ģimeni un vērtībām, ko tā sniedz ikvienam, pirmo reizi vēsturē Latvijas kristīgās konfesijas ir parakstījušas vienotu Manifestu.
"Mēs izmirsim kā mamuti, ja nerūpēsimies par ģimenes saglabāšanu," uzsvēra Evanģeliski kristīgas baznīcas "Jaunā paaudze" mācītājs Aleksejs Ļedjajevs. Viņš norādīja, ka mūsdienās notiek karš starp dzīvību un nāvi, jo tagad ir legalizēti aborti, un, viņaprāt, valsts tuvu viendzimuma laulību legalizēšanai.

Ļedjajevs uzsvēra, ka sabiedrībai jādomā par rītdienu, kā arī norādīja – "Latvijā vēl ir domājošie mācītāji, kuri rūpējas par ģimenes institūcijas saglabāšanu".

Romas Katoļu Baznīcas kardināls Jānis Pujats sacīja, ka laba ģimene ir ieguldījums sabiedrībā. "Dievs radījis savienību starp vīrieti un sievieti, uzliekot par pienākumu viņiem vairoties. Savukārt viendzimuma laulības izslēdz iespēju turpināt cilvēces pastāvēšanu," klāstīja kardināls.

Viņš norādīja, ka viendzimuma pāri ir amorālā parādība, un sabiedrība, kas pieļauj šādu pāru savienību, arī ir amorāla. Pujats uzskata, ka šādi pāri ir pretrunā ar Dievu gribu.

Pujats uzskata, ka ģimenes, kurās ir daudz bērnu, retāk izjūk. Viņš aicināja sabiedrību radīt bērnus.

Konfesiju pārstāvji uzsvēra, ka, graujot ģimeni, tiek grauta arī sabiedrība. Baznīcu pārstāvji uzskata, ka kristiešiem biežāki jāatgādina par ģimenes nozīmīgumu.

Latvijas kristīgās konfesijas parakstīja manifestu "Stipra ģimene ir mūsu tautas dzīvā spēka un laimīgas nākotnes pamats", kurā uzsver, ka ģimeni Dievs radīja cilvēkam par svētību. "Diemžēl šobrīd Latvijā pārāk daudzas ģimenes vieno tikai formālas saites, un ikdienā valda nemiers, nesaticība un trūkst mīlestības ," teikts manifestā.

Manifestu parakstīja Latvijas Evanģēliski Luteriskās Baznīcas arhibīskapa vietnieks Pāvils Brūvers, Romas Katoļu Baznīcas kardināls Jānis Pujāts, Rīgas un visas Latvijas Pareizticīgo Baznīcas Arhibīskaps, metropolīts Aleksandrs, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis, Evanģēliski Kristīgās baznīcas "Jaunā Paaudze" mācītājs Aleksejs Ļedjajevs, SDA Latvijas draudžu savienības prezidents, bīskaps Viesturs Reķis, Latvijas Apvienotās Metodistu Baznīcas superintendants Ārijs Viksna, Latvijas Vasasvētku draudžu apvienības bīskaps Jānis Ozolinkēvičs, Draudzes Prieka Vēsts mācitājs Vilnis Gleške.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!