Kristīgo demokrātu savienība (KDS) sestdien 4.kongresā pieņēma savu pirmo pamatprogrammu, kurā iekļautas idejas par latviskas vides saglabāšanu, komunistiskā režīma starptautisku sodīšanu, iestāšanos Eiropas Savienībā, progresīvā nodokļa ieviešanu un līdzīgi.
Par KDS priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Juris Kokins.

Ārpolitikā par galveno un aktuālāko jautājumu KDS uzskata Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā, bet attiecībās ar Krieviju "jāapzinās, ka pārredzamā nākotnē nav gaidāma šīs valsts atteikšanās no impēriskām ambīcijām", teikts pieņemtajā programmā.

Latvijai ir jāiestājas ne tikai par fašisma, bet arī komunistiskā režīma starptautisku tiesāšanu.

Lai valsts varētu par sevi pastāvēt, jānodrošina militārā aizsardzība, sagatavojot spēcīgu rezerves virsnieku korpusu. Tāpat valstij jāveicina patriotisku jaunatnes organizāciju veidošanās un attīstība, kā arī jāstimulē jaunsargu kustības veidošanās.

Programma paredz, ka jāsamazina nodokļi, kā arī jāsakārto nodokļu un muitas tarifu iekasēšanas sistēma, jāievieš progresīvais ienākuma nodoklis, bet uzņēmuma ienākuma nodoklis un PVN priekšnodokļi ir jāatceļ. Tāpat lielos valsts monopolus nedrīkst privatizēt.

"Ekonomiski mēs esam centriski un pat mazliet kreisi noskaņota partija," BNS sacīja KDS priekšsēdētājs Kokins.

Lai saglabātu latvisku kultūrvidi, partija iesaka ar augstām nodokļu likmēm apkarot svešvalodu, kā arī kropļotas latviešu valodas masveidīgu iespiešanos pilsētu vizuālajā reklāmā, firmu nosaukumos, grāmatās, presē un raidījumos.

Savukārt izglītības attīstībai būtu jānovirza 7% no nacionālā kopprodukta, bet zinātnei 1-3%.

KDS iestājas par divu līmeņu pašvaldībām, kuru savstarpējā un valsts kompetence tiek nodalīta no valsts. Abu līmeņu pašvaldības vēlē pilsoņi, bet pašvaldību deputātu kandidātus izvirza tikai reģistrētas politiskās partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!