Kādreizējais Ministru prezidents Vilis Krištopans otrdien oficiāli savienību "Latvijas Ceļš" (LC) informējis par savu vēlmi izstāties no tās. Partijai adresētajā iesniegumā nav minēti LC pamešanas iemesli, informēja LC preses sekretāre Evija Ansonska.
Krištopāns aiziet no ‘Latvijas Ceļa’

Savukārt Latvijas Zaļā partija un Centriskā partija Latvijas Zemnieku savienība aicina Krištopanu kandidēt vēlēšanās apvienības sarakstā. Krištopans trešdien paziņoja, ka pagaidām vēl apsver šo iespēju, taču pilnībā šādu iespēju neizslēdz.

Krištopans atzina, ka šāds apvienības piedāvājums viņam bijis "ļoti negaidīts" un tāpēc pagaidām "strauji nevar atbildēt". "Man tomēr ir jākonsultējas ar tēvu, māti, bērniem un biznesa partneriem. Un pagaidām arī vēl neesmu izlēmis, vai vēlos savu mierīgo dzīvi mainīt pret šo politisko purvu," sacīja Krištopans.

Viņš atzina, ka gan Latvijas Zemnieku savienība, gan Latvijas Zaļā partija (LZP) viņam šķiet "simpātiski un jo īpaši "zaļie", jo ar LZP priekšsēdētāju Induli Emsi Krištopanam jau ilgus gadus ir labas personiskās attiecības. "Tāpēc jau uzreiz neatbildēju ar kategorisku nē," skaidroja Krištopans. Viņš solīja galīgo lēmumu par kandidēšanu gaidāmajās vēlēšanās no ZZS pieņemt līdz šīs nedēļas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!