Situācija Sudānā prasa pastāvīgu Eiropas Savienības (ES) uzmanību, tostarp rūpējoties par trīs nolaupīto Latvijas pilsoņu atbrīvošanu, piedaloties ES Ārlietu padomes un Vispārējo lietu padomes sanāksmēs Briselē pirmdien, uzsvēra ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (Vienotība).

Ārlietu padomes ietvaros ministri apsprieda stāvokli Sudānā. Debašu laikā Kristovskis uzsvēra, ka situācija Sudānā prasa pastāvīgu ES uzmanību, tai skaitā rūpējoties par trīs nolaupīto Latvijas pilsoņu atbrīvošanu. Ministrs pauda pateicību dalībvalstīm par sadarbību un atbalstu Latvijas pilsoņu ķīlnieku krīzes risināšanā. Ministrs norādīja, ka nākotnē šādās situācijās aizvien nozīmīgāka loma būs Eiropas Ārējās darbības dienestam.

Ārlietu ministrs piedalījās diskusijās par gatavošanos turpmākajām augstākā līmeņa sanāksmēm, to skaitā ES – Krievijas samitam, kas notiks 7.decembrī. Diskusijā ministrs izteica Latvijas atbalstu ES-Krievijas modernizācijas partnerībai, kas radīs papildus impulsu un dinamismu savstarpējās attiecībās, kā arī norādīja uz ekonomisko jautājumu nozīmīgumu ES-Krievijas attiecībās un nepieciešamību kopīgi strādāt globālās ekonomikas krīzes sniegto izaicinājumu pārvarēšanai. Ministri apsprieda arī gatavošanos ES – Āfrikas un ES – Indijas samitiem.

Ārlietu padomes sanāksmē tika izvērtētas 7.novembrī notikušās vēlēšanas Birmā/Mjanmā, lai vienotos par ES politiku un attiecībām ar Birmu turpmāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!