Foto: F64
Partijas Pilsoniskā savienība (PS) valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis aicina partiju LPP/LC bez kavēšanās un nepārprotami paust attieksmi par atbalstu Valda Dombrovska ("Jaunais laiks") vadītajai valdībai.

Pašreizējā situācijā vilcināšanās nodara reālu kaitējumu valsts finansiālajai un politiskajai stabilitātei, uzskata martā nodibinātās partiju apvienības "Vienotība" līderis.

Kristovskis izprot premjera un "Jaunā laika" (JL) centienus izveidot stabila vairākuma valdību ar pienācīgu atbalstu Saeimā, kā arī atbalsta JL mērķtiecīgas sarunas darbspējīgas valdības nodrošināšanai līdz 10.Saeimas vēlēšanām.

Vienlaicīgi Kristovskis norāda, ka veids kā partija LPP/LC izdara izvēli par savu atbalstu Dombrovska valdībai ir neadekvāts Latvijas tautsaimniecības situācijai. Tāpēc ātrāk kā citkārt retorika par atbalstu valdībai ir jāapliecina ar savlaicīgi pieņemtu izvēli, kurā pusē atrasties.

"Prasība Dombrovskism apvienot ministrijas atgādina ieganstu vai ultimātu, kam maz sakara ar mērķtiecīgām reformām. Ministriju apvienošana steigā pusgadu pirms vēlēšanām var izraisīt ievērojamu haosu valsts pārvaldes darbā. Tas nav valsts interesēs, bet iespējams ir LPP/LC taktisks mērķis," norāda Kristovskis.

Jau ziņots, ka Dombrovska valdība nonākusi mazākumā pēc lielākā koalīcijas partnera – Tautas partijas – lēmuma atsaukt savus ministrus. Mazākuma koalīcija meklē atbalstu pie līdzšinējās opozīcijas partijām, un aicinājusi LPP/LC ieiet valdībā, taču Šlesera vadītais politiskais spēks savu atbildi šim priekšlikumam sola sniegt pēc Lieldienām.

Savukārt trešdien LPP/LC kopā ar apvienību "Saskaņas centrs" (SC) rosināja samazināt ministriju skaitu no 14 līdz deviņām, apvienojot Izglītības un zinātnes un Kultūras ministriju, Labklājības, Veselības un Vides ministriju, kā arī Ekonomikas, Satiksmes un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju (RAPLM).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!