Foto: F64
Partijas “Pilsoniskā savienība” priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis uzskata, ka labējo partiju apvienība Saeimas vēlēšanās nav jāveido kā “Noasa šķirsts vecajām partijām”.

“Tas nozīmē, ka apvienojas tie, kuri vērsušies pret "veco Kalvīša – Godmaņa" tipa koalīciju. Tā ir nesamierināšanās ar vadības stilu, kāds veidots kopš neatkarības atjaunošanas, kas pamatā radījis konkurēt mazspējīgu, korumpētu sabiedrību, ir cēlonis ļoti smagai ekonomiskajai situācijai valstī. Patiesībā pastāv viedokļu dažādība par vienu, otro vai trešo tuvināšanās principu modeli. Var to uzskatīt par problēmu, bet, es domāju, nekādā gadījumā par neatrisināmu problēmu. Arī ekonomikas un sociālās politikas aspekti nosaka to, vai mums jāturas tikai pa labi vai arī būtu jāskatās centra virzienā vai pat tam pāri. Es pārstāvu viedokli, ka veidojamā apvienība nevar kļūt par sava veida Noasa šķirstu, kur sakāptu iekšā..” intervijā “Latvijas Avīzei” pauž Kristovskis.

Lai arī viņš esot runājis ar vairākām partijām par sadarbību uz vēlēšanām, viņaprāt, “10. Saeimas vēlēšanas jāuztver kā savdabīgs siets, kas "latviskajā" spārnā sijās un sagrupēs politiķus pēc "nopelniem". Tas nozīmē attieksmi pret demokrātiju, taisnīgu varu un tiesiskumu. Tie ir principi, kas jāizvirza likšanai nākamās Saeimas pamatos. Ejot uz vēlēšanām, partijas saprot: būs patiesi sīva cīņa. Nāksies uzturēt spēkā līdzšinējos sasniegumus vai atbildēt par pamatvērtību devalvēšanu, ja vēlas palikt politiskajā apritē. Mēs vēlamies mainīt lietu kārtību un uzņemties lielāku atbildību atbilstoši sabiedrības vairākuma, nevis šauru grupu interešu dominēšanai, kā bijis līdz šim.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!