Foto: LETA
Partiju apvienības "Saskaņas centrs" (SC) vēlētājs neizprot nacionālas valsts intereses, kuras pašiem SC vēlētājiem nāk par labu, šādu viedokli sestdien partijas "Vienotība" dibināšanas sapulcē pauda "Vienotības" līdzpriekšsēdētājs, ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis.

Vienlaikus Kristovskis uzsvēra, ka "Vienotības" spēks sakņojas ciešā sadarbībā ar visiem - gan latviešiem, gan citu tautību pārstāvjiem, kas paļaujas, kalpo un attīsta mūsu valsti. "Mūsu spēks ir lēmumu viedumā un pragmatismā, Rietumu kultūras vērtībās, demokrātijā un nacionālas valsts pamatos. Tieši mūsdienīgs valsts patriotisms un uz nacionālām vērtībām balstīta ideoloģija nosaka un iedvesmo sabiedrību," teica Kristovskis.

Viņš atzīmēja, ka visa līdzšinējā Latvijas pieredze un arī jaunāko laiku vēsture ir pierādījusi, ka mūsu nācijas spēks un potenciāls ir dzīvesgudrībā, kuru veido apziņa, ka visa pamatā ir zināšanas un mērķtiecīgs darbs. Tie ir pamatakmeņi arī turpmākai nācijas attīstībai, norādīja Kristovskis.

"Runājot par Latvijas valsts mērķu un uzdevumu izpildi, ir svarīgi uzsvērt sadarbības nozīmi - gan Latvijas mērogā, gan starptautiski globālā vai reģionālā izpratnē. Jārunā arī par sadarbību politisko spēku, sadarbību dažādu sabiedrības grupu starpā. Mūsu konkurētspēja, pastāvēšana un ilgtspēja rodama tikai saliedētībā, apziņā, ka Latvija ir tā vide, kurā sava varēšana, sava konkurētspēja ir jāapliecina un savas intereses ir jāprot aizstāvēt. Mums tam nav citas vietas uz pasaules," teica Kristovskis.

Arī Kristovskis akcentēja Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) un "Vienotības" vadītās valdības panākumus valsts izvešanā no krīzes. "Ir izdevies mobilizēt un pavērt apvāršņus daļā sabiedrības uzņēmīgās daļas. Esam sākuši iekarot pasauli," uzskata Kristovskis.

Kā ziņots, sestdien Valkā nodibināta partija "Vienotība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!