Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (V), trešdien tiekoties ar topošo Ungārijas vēstnieku Latvijā Gāboru Dobokai, apsveica Ungāriju ar Eiropas Savienības (ES) prezidentūras vadības pārņemšanu nākamā gada 1.janvārī un pauda cerību, ka tā veicinās pieredzes apmaiņu abu valstu starpā, informēja Ārlietu ministrijā.

Dobokai atzina, ka Ungārija ir gatava šim izaicinājumam un darīs visu, lai prezidentūra noritētu sekmīgi un profesionāli.

Tikšanās laikā puses pauda apņemšanos stiprināt abu valstu attiecības, it īpaši saistībā ar Ungārijas prezidentūru ES 2011.gada pirmajā pusgadā. Nākotnē īpašu uzmanību plānots pievērst kontaktiem parlamentu starpā, ņemot vērā, ka šogad gan Latvijas, gan Ungārijas parlamentā izveidotas deputātu sadarbības grupas.

Puses atzina, ka svarīgi būtu attīstīt ekonomisko sadarbību Latvijas un Ungārijas starpā, veicinot investīciju plūsmu, jaunu tirgu apguvi, kā arī stiprinot uzņēmēju kapacitāti.

Saistībā ar gaidāmo valsts prezidentūru ES Ungārijas vēstniecība plānojusi arī vairākus kultūras pasākumus, tostarp ceļojošu foto izstādi, ar kuru iecerēts iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus reģionos. Ārlietu ministrs apsveica šo iniciatīvu, atzīstot, ka ir būtiski, lai informācija par ES būtu pieejama iedzīvotājiem visā Latvijā.

Dobokai pēc izglītības ir ekonomists, un pirms darbības sākšanas Latvijā viņš pildījis Nacionālā drošības specdienesta ģenerāldirektora pienākumus, bijis Ungārijas vēstnieks Jordānijā, kā arī ieņēmis vadošus amatus Ungārijas valsts pārvaldē. Latvijā Dobokai ieradies 27.decembrī un tuvākajā laikā plānojis tikties ar vairākām Latvijas augstākajām amatpersonām. Plānots, ka akreditācijas vēstules Latvijas Valsts prezidentam jaunais Ungārijas vēstnieks iesniegs nākamā gada janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!