Foto: LETA
Valsts prezidenta Valda Zatlera pievienošanās apvienībai "Vienotība" varētu sekmēt tās pārtapšanu vienotā partijā un mazināt iekšējās nesaskaņas, atzina partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) līderis Ģirts Valdis Kristovskis.

"Ja Zatlers pievienosies, tad, protams, ņemot vērā viņa līdzšinējo statusu, izcilo varas pozīciju un gūto atbalstu sabiedrībā, redzam viņā īpašības, kas varētu palīdzēt risināt "Vienotības" iekšienē atsevišķus varas sabalansēšanas un pārvaldības jautājumus, līdz ar to vieglāk pat būtu risināt "Vienotības" tālāko attīstību pie šāda neitrāla nākamā potenciālā vadītāja," skaidroja Kristovskis.

Politiķis darīja zināmu, ka apvienības vadība saskata šādu iespējamo Zatlera pozitīvo pienesumu "Vienotības" attīstībai. "Līdz ar to esam vienisprātis partijas līderu vidū - ja viņš izšķirtos, tad mēs piedāvātu viņam šādu amatu," viņš piebilda.

"Ja mums pievienotos arī tāda līmeņa un ietekmes politiķi kā Zatlers, tad tas vēl vairāk palīdzēs stabilizēt šo ["Vienotības" veidošanas] procesu un tā sākotnējās sadarbības problēmas ies mazumā," norādīja Kristovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!