Latvijas Valsts elektrosakaru inspekcijas (LVEI) akcionāru pilnsapulce piektdien nolēma turpināt pētīt uzņēmuma darbību, uz pārbaudes laiku no amata atstādinot uzņēmuma ģenerāldirektoru Kārli Bogenu. Vienlaikus no pienākumu pildīšanas atbrīvota LVEI padomes priekšsēdētāja Ināra Rudaka.
Kā informēja Satiksmes ministrijas (SM) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Sarma Kočāne, izvērtējot LVEI audita rezultātus un uzklausot LVEI vadību, izkristalizējušies vairāki pretēji viedokļi, kurus tika nolemts vēlreiz rūpīgi pārbaudīt.

Akcionāru pilnsapulce nolēma īpaši pārbaudīt LVEI veiktās iepirkuma procedūras, kas notikušas pēdējo trīs gadu laikā.

LVEI akcionāru pilnsapulces darba kārtībā bija iekļauts jautājums par Bogena atstādināšanu sakarā ar SM Iekšējā un finanšu audita daļas atklātajiem pārkāpumiem LVEI vadībā.

SM Iekšējā un finanšu audita nodaļa, veicot pārbaudi LVEI, konstatēja normatīvo aktu pārkāpumus un valsts līdzekļu izšķērdēšanu. Par minētajiem pārkāpumiem jau informēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs un Valsts kontrole.

Akcionāru pilnsapulces funkcijas pilda SM valsts sekretāra vietnieks Uldis Lakševics.

Pēc Ministru prezidenta Einara Repšes ("Jaunais laiks") prasības Rudaka iepriekš atbrīvota no SM Sakaru departamenta direktores amata un no VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) padomes locekles amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!