Premjera Māra Kučinska (ZZS) nepatiesi paustais par Valsts ieņēmuma dienesta (VID) vadītāja amata kandidātes Ingas Koļegovas brālim piederošu auto aizturēšanu ir nopietna politiķa necienīgi izteikumi, intervijā LTV sacīja partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

"Tie ir nopietna politiķa necienīgi izteikumi un maldina sabiedrību," sacīja politiķe.

""Vienotību" uztrauc tas, ka tiek virzīts kandidāts, kuram nav sabiedrības uzticības, kurš ir ar apšaubāmu deklarāciju. Mums pašlaik nav pamata domāt, ka mēs varētu savu lēmumu mainīt," norādot, ka arī pēc nedēļas "Vienotība" neplāno paust atbalstu Koļegovas kandidatūrai.

Tikmēr ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis intervijā LTV sacīja, ka uzskata, ka viena no labākajām VID vadītājām būtu Dace Pelēkā, taču viņa atteikusies. "Esmu runājis arī ar Pētersones kundzi un aicinājis viņu palikt, diemžēl viņa atteica," sacīja Brigmanis. Savukārt Koļegavas izredzes viņš raksturoja kā pārliecinošas.

"Pēc nedēļas Koļegovas kundze tiks apstiprināta par VID vadītāju," pārliecināts ir Brigmanis.

Jau ziņots, ka otrdien premjerministrs Māris Kučinskis nāca klajā ar paziņojumu, ka uz valsts robežas aizturēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata pretendentes Ingas Koļegovas brāļa automašīna.

Vairāk informācijas par notikušo premjers nesniedza. Viņš gan piebilda, ka šis gadījums kalpo par pierādījumu VID notiekošajām shēmām. Viņš neizslēdza iespēju, ka provokācijas varētu turpināties: "Spēki, kuri ir ieinteresēti vājā VID vadītājā, kas ļautu šīm tradīcijām turpināties, ir pietiekoši dzīvi."

Savukārt premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars pēc preses konferences informēja, ka automašīnas aizturēšanu veikusi kāda no VID struktūrvienībām. Koļegovas brālis neesot aizturēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!