Foto: LETA

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) prombūtnes laikā viņa pienākumus šonedēļ pildīs zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), liecina "Latvijas Vēstnesī" publicētais rīkojums.

Kučinskis no ceturtdienas līdz sestdienai atradīsies darba vīzītē Vācijā, kuras laikā premjers par pienākumu izpildītāju iecēlis zemkopības ministru Dūklavu.

Vizītes ietvaros Kučinskis tiksies ar Ziemeļreinas-Vestfālenes Ministru prezidentu Arminu Lašetu, kā arī "Duisport" ostas valdes priekšsēdētāju Ēriku Stāki, lai pārrunātu sadarbības iespējas starp Latviju un "Duisport", portālu "Delfi" informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Tāpat Ministru prezidents Vācijā tiksies ar Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes Parlamenta prezidentu Andrē Kuperu.

Tikšanās laikā iecerēts apspriest jautājumus, kas skar Latvijas un attiecīgās federālās zemes ekonomiskās attiecības. Tiks arī pārrunāti jautājumi arī par Eiropas aktualitātēm, kā arī drošību reģionā.

Savukārt vizītes noslēgumā Kučinskis piedalīsies Valmieras-Gīterslo 25 gadu sadraudzības gadadienas svinībās.

Vēstīts, ka Kučinskis aicinājis Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) prezidenti Sarmīti Veidi uz sarunu par situāciju veselības aprūpes sistēmā ceturtdien, 6. jūlijā. Kā portālam "Delfi" apliecināja Vaivars, uz tikšanos ar Veidi premjers ieradīsies vēl pirms došanās uz Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!