Foto: F64

Topošo Ministru prezidenta amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) valdību varētu atbalstīt visi 23 "Vienotības" frakcijas deputāti, pirmdien pēc partijas valdes sēdes žurnālistiem sacīja tā dēvētā partijas sešinieka līdere Ilze Viņķele.

Komentējot partijas valdes lēmumu par ministru amata kandidātiem, Viņķele to vērtēja kā prognozējamu un bez pārsteigumiem argumentācijā un kandidātu izvēlē.

"Vienotība" lēmusi iet prognozējamo tradicionālo ceļu, piebilda Viņķele, norādot, ka tas nav labi vai slikti. Tā ir realitāte un šī brīža izvēle, piebilda politiķe.

Vienlaikus viņa prognozēja, ka Kučinska valdību atbalstīs visi 23 "Vienotības" frakcijas deputāti. "Šis nav brīdis, kad mēs varam laist vēl vienu neprognozējamu riņķi valdības veidošanā," rezumēja Viņķele.

Kā ziņots, partijas "Vienotība" valde šodien nolēma izglītības un zinātnes ministra amatam topošajā valdībā virzīt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāju Kārli Šadurski, ekonomikas ministra un premjera biedra amatam - Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāru Arvilu Ašeradenu, bet labklājības ministra amatam - pašreizējo finanšu ministru Jāni Reiru.

Savukārt ārlietu ministra pienākumus jaunajā valdībā turpinās pildīt Edgars Rinkēvičs (V), bet iekšlietu ministra pienākumus - Rihards Kozlovskis (V).

Iepriekš "Vienotības" Saeimas frakcija vienojās pa diviem kandidātiem uz katru no šiem amatiem. Izglītības un zinātnes ministra amatam topošajā valdībā tika piedāvāts vērtēt arī tā dēvētā opozicionāru sešinieka pārstāvi Intu Dālderi, ekonomikas ministra amatam - Saeimas deputātu, tā dēvētās reģionāļu grupas pārstāvi Viktoru Valaini, bet labklājības ministra amatam - Saeimas deputāti Viņķeli.

Tomēr valdes vairākums ar "ļoti lielu" balsu pārsvaru atbalstīja Šadurski, Ašeradenu un Reiru, žurnālistiem sacīja partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!