Foto: F64

Saeimas deputāta Māra Kučinska (ZZS) virzīšana premjera amatam ir loģisks solis, aģentūrai BNS sacīja politologs, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesors Juris Rozenvalds.

Viņš pauda, ka Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa iniciatīva premjera kandidatūra nav bijusi tik efektīva, kā gaidīts, tāpēc ir labi, ka kāda partija beidzot sper pirmo soli šajā jautājumā.

"Grūti pateikt, par ko ZZS šobrīd domā vairāk - par partiju vai valsti. Katrā ziņā šāds solis ir labs pamudinājums Valsts prezidentam vai nu nosaukt sevis izvēlētu kandidātu, vai arī tādu, kurš beidzot ir izvirzīts. Otrdien prezidents vairs nevarēs teikt, ka nevar atrast kandidātu," sacīja politologs.

Tāpat Rozenvalds veltīja kritiskus vārdus "Vienotībai", norādot, ka tā oficiāli neizvirza nevienu kandidātu, bet, "kolīdz tiek nosaukts kāds vārds, kas nav Solvita Āboltiņa, tā uzreiz sākas pretestība.

Jau ziņots, ka ZZS valde pirmdien vienprātīgi atbalstījusi Saeimas deputāta Māra Kučinska kandidatūru Ministru prezidenta amatam.

Tāpat ziņots, ka pēc finanšu ministra Jāņa Reira un Valmieras mēra Jāņa Baika atteikuma kļūt par premjera kandidātu, Valsts prezidents Vējonis ticies ar "Vienotības" frakcijas priekšsēdētāja vietnieku Kārli Šadurski, iespējams, piedāvājot uzņemties valdības veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!