Foto: F64

Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) būtu žēl, ja "Vienotība" pirmdienas vakarā valdes sēdē vienotos izslēgt no partijas politiķes, 12. Saeimas deputātes Ilzi Viņķeli un Lolitu Čigāni.

Kučinkis pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka viņam nav informācijas par to, ka "Vienotība" varētu lemt par abu politiķu izslēgšanu no partijas. "Jums šķiet, ka man vajadzētu ierasties "Vienotības" valdes sēdē?" taujāts, vai viņš neplāno kaut kā rīkoties, retoriski vaicāja Ministru prezidents.

Uz jautājumu, vai, pēc viņa domām, situācija kļūtu sarežģīta, ja "Vienotība" kļūtu mazāka, premjers atbildēja, ka "man būtu ļoti žēl par šādu lēmumu, to es nenoliegšu". "Bet, neesot informācijai manā rīcībā, es nekomentēšu šo jautājumu," viņš teica.

Savukārt Nacionālās apvienības valdes loceklis Imants Parādnieks atzīmēja, ka tā ir "Vienotības" iekšējā lieta. "Ja tāds jautājums ir darba kārtībā, tas uzreiz nenozīmē, ka tāds lēmums tiks pieņemts," viņš pauda.

Neoficiāli izskanējis, ka "Vienotība" pirmdien valdes sēdē varētu lemt par Viņķeles un Čigānes izslēgšanu no partijas. Abas politiķes ietilpst tā dēvētajā partijas liberālajā spārnā jeb sešiniekā, kuram bijis domstarpības ar partijas vadību par vairākiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!