Foto: LETA

Jāmeklē jauni risinājumi, kas vienlaikus nodrošinātu labus darba apstākļus darbiniekiem, veicinātu darba ražīgumu un arī neatstātu novārtā sociālo drošību, šodien Zviedrijas pilsētā Gēteborgā notiekošajā Eiropas Savienības (ES) Sociālajā samitā taisnīgām darbavietām un izaugsmei sacīja Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš norādīja, ka situācija Latvijas darba tirgū aizvien uzlabojas, un līdz ar to aktīvi tiek domāts par visa cilvēku potenciāla iesaisti. "Pirmkārt, tas attiecas uz cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību, kad sabiedrībā vairs nav jautājumu par iesaisti, bet gan par labākajiem veidiem, kā to paveikt - šeit runa ir par stereotipu mazināšanu, finansiālu atbalstu, kā arī mentoru programmu," pauda premjers.

"Tāpat uzmanība tiek pievērsta kvalitatīvai darba mūža pagarināšanai, uzlabojot darba apstākļus, investējot darba aizsardzībā un efektīvi izmantojot aktīvo senioru pieredzi un zināšanas," piebilda Kučinskis.

Kā ziņots, Kučinskis (ZZS) šodien piedalās ES Sociālajā samitā, kura mērķis ir diskutēt par to, kā vislabāk izmantot jaunās iespējas un risināt izaicinājumus, kas skar darba tirgus un labklājības modeļus. Samits ir daļa no plašākām debatēm par Eiropas nākotni un sociālo dimensiju.

Uz samitu Kučinskis devies pēc Zviedrijas premjerministra Stefana Levēna un Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Žana Kloda Junkera uzaicinājuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!