Foto: F64

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru un drošības iestāžu vadītājiem paredzējis apspriest jautājumu par tālāko Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darba organizāciju.

Kučinskis iecerējis tikties ar Kalnmeieru, Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktoru Jāni Maizīti un Drošības policijas (DP) vadītāju Normundu Mežvietu, šodien pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem norādīja premjerministrs.

Ar minētajām amatpersonām plānots apspriest Valsts kancelejas (VK) priekšlikumos paredzēto risinājuma virzienu. Valdības vadītājs neredz iemeslu, kāpēc lai diskusija par šiem jautājumiem nebūtu publiski atklāta pēc tam, kad priekšlikumiem pilnībā vai daļēji būs noņemts ierobežotas pieejamības statuss.

Kā ziņots, Kučinskis pieļauj iespēju koalīcijā spriest par likuma grozījumu nepieciešamību attiecībā uz tālāko KNAB darba organizāciju, gan uzsverot, ka situācijas risinājuma varianti ir dažādi.

Premjerministrs šodien vairījās plaši izteikties par iespējamām pārmaiņām iestādē, jo Valsts kancelejas (VK) ziņojumam par turpmāko KNAB darba organizāciju ir ierobežotas pieejamības statuss. Politiķis norādīja, ka tagad uzreiz nevarēšot tikt rīkots atkārtots konkurss uz KNAB vadītāja vietu, taču tas būs jārīko pēc risinājuma atrašanas.

Kučinskis nākamnedēļ lūgs VK atcelt ierobežotas pieejamības statusu visam ziņojumam vai daļai no ziņojuma par turpmāko KNAB darba organizāciju. Par šo jautājumu Kučinskis cer panākt vienošanos nākamnedēļ, jo šonedēļ VK direktors Mārtiņš Krieviņš atrodas ārpus valsts. Premjerministrs norādīja, ka VK ir tiesības atcelt ierobežotas pieejamības statusu, jo tā ir institūcija, kas to ir noteikusi.

Krieviņš 11.novembrī Kučinskim iesniedza priekšlikumus saistībā ar turpmāko KNAB darba organizāciju.

Kā LETA jau vēstīja, kad bez rezultātiem beidzās izsludinātais konkurss uz KNAB priekšnieka amatu, Kučinskis parakstīja rezolūciju VK direktoram, lūdzot divu nedēļu laikā sniegt priekšlikumus par risinājumu KNAB vadības darba organizācijai un priekšlikumus biroja pārraudzībā.

Konkursā bija pieteikušies desmit pretendenti, taču neviens no tiem neatbilda noteiktajiem kritērijiem, lai tiktu virzīts konkursa otrajai kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!