Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Māris Kučinskis ceturtdien atsauca ministrijas izstrādātos grozījumus likumā “Par valsts un pašvaldības dzīvojamo māju privatizāciju”`, kas paredzēja neprivatizēto dzīvokļus pārdošanu izsolē.
Kučinskis atsauca grozījumu tālāko virzību, lai tos pārstrādātu, informēja ministra preses sekretārs Mārtiņš Panke. Divu nedēļu laikā tiks sasaukta pašvaldību speciālistu darba grupa, lai veiktu uzlabojumus likuma grozījumus un izstrādātu jaunu to redakciju.

Kučinskis uzsver, ka pieņemamākais variants ir neprivatizēto dzīvokļu nodošana pašvaldību pārraudzībā, to īrniekiem garantējot dzīvokļa lietošanas tiesības. Taču nav pieļaujama dzīvokļu, kuros dzīvo īrnieki, kuri godprātīgi maksā īri, pārdošana izsolēs. Ministrs uzskata, ka iedzīvotāju izlikšana no dzīvokļa ir pieļaujama tikai ar tiesas lēmumu.

Kučinskis uzskata, ka arī valsts pārziņā esošie dzīvokļi ir nododami pašvaldībām, taču to kavē pašvaldību nevēlēšanās šos dzīvokļus pārņemt.

RAPLM iepriekš ierosināja neprivatizētos dzīvokļus pārdot izsolē, ja to īrnieki vēl šogad nespēs privatizēt savu mājokli vai pēc šī termiņa beigām izpirkt to par tirgus vērtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!