Foto: F64
Trešdien Ministru prezidents Māris Kučinskis Briselē tikās ar Eiropadomes priekšsēdētāju Donaldu Tusku (Donald Tusk) un apsprieda aktuālos Eiropas Savienības jautājumus, portālu "Delfi" informēja Lita Juberte, Ministru kabineta preses sekretāre.

Kučinskis atzinīgi novērtēja Eiropadomes priekšsēdētāja Donalda Tuska (Donald Tusk) priekšlikumus Eiropadomes sanāksmei, lai panāktu kompromisu Apvienotās Karalistes referenduma jautājumā. "Būtiski, ka diskusijas rezultātā panāktais risinājums būtu pieņemams visām ES dalībvalstīm un šādiem izņēmumiem nevajadzētu kļūt par ierastu praksi Eiropas Savienības ikdienas darbā."

Tāpat tikšanās laikā Ministru prezidents Eiropadomes priekšsēdētājam apstiprināja, ka Latvija pildīs savas saistības migrācijas problēmas risināšanā. "Arī turpmāk dalībai patvēruma meklētāju pārvietošanā jābūt brīvprātīgai," pauda Ministru prezidents.

Ministru prezidents uzsvēra, ka Eiropas Savienības robežu stiprināšanai ir jābūt kopējai prioritātei

Kučinskis izteica vēlmi nākotnē likt lielāku akcentu uz klimata un enerģētikas jautājumiem. Ministru prezidents uzsvēra, ka "jebkādām darbībām klimata jomā ir jābūt sabalansētām ar tautsaimniecības attīstību".

Ministru prezidents iepazīstināja Eiropadomes priekšsēdētāju arī ar savas valdības prioritātēm ārpolitikā un apliecināja, ka turpinās iepriekšējās valdības ārpolitikas kursu, atbalstot ES politisko un ekonomisko vienotību, konkurētspēju un efektīvu darbību.

No 17. līdz 19. februārim Ministru prezidents Māris Kučinskis atrodas darba vizītē Briselē, kur tiekas ar Eiropas Savienības institūciju vadītājiem un piedalīsies Eiropadomes sanāksmē. Eiropadomes sanāksme norisināsies no 18. līdz 19. februārim, tajā ES valstu un valdību vadītāji diskutēs par divām galvenajām tēmām - Apienotās Karalistes jautājumu un migrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!