Foto: Reuters/Scanpix

Indikācijas par iespējamiem teroraktiem Briselē bijušas jau pēdējā mēneša laikā, otrdien žurnālistiem pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers atkārtoti izteica līdzjūtību Beļģijas traģēdijā cietušajiem un viņu līdzcilvēkiem, kā arī norādīja, ka šis terorakts nav radies no "zila gaisa", bet tam indikācijas bijušas jau pēdējā mēneša laikā, kamēr likumsargājošās instances Briselē ķēra par Parīzes teroraktiem aizdomās turamos. Tāpat Kučinskis uzsvēra - nav indikāciju, ka Latvijā apdraudējums būtu palielinājies.

Savukārt uz jautājumu vai viņš Eiropā jūtas droši, ņemot vērā to, ka viņam ir regulāras darba vizītes uz dažādām Eiropas valstīm, ieskaitot Beļģiju, Kučinskis tiešu atbildi nesniedza. Premjers pauda, ka, ja viņam būs jābrauc darba darīšanās, tad viņš brauks, un paļausies uz drošības dienestu kompetenci, kura, viņaprāt, ir augstā līmenī.

Ministru prezidents pastāstīja, ka katrā darba vizītē viņam līdzi dodas apsargi, kā arī uzņemošajās valstīs tiek nodrošināti pastiprināti drošības pasākumi.

Tāpat Kučinskis norādīja, ka Latvija noteikti sniegs jebkāda veida palīdzību Beļģijai, ja tā to lūgs, taču līdz šim Brisele to nav prasījusi.

Beļģijas galvaspilsētā Briselē otrdien notika vairāki sprādzieni, tostarp lidostā un metro. Uzbrukumos ir vismaz 34 bojāgājušie. Saistībā ar teroraktiem Briselē, Drošības policija rekomendējusi starptautiskajai lidostai "Rīga", "Latvijas Dzelzceļam" (LDz) un "Rīgas starptautiskajai autoostai" pastiprināt preventīvos drošības pasākumus.

Saistībā ar notikušo Briselē Latvijas vēstniecība norādījusi īpašu tālruni Latvijas iedzīvotājiem, kuru Briselē ir ap diviem tūkstošiem. Vēstniecība otrdien ir atvērta, bet Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā darbiniekiem otrdien ieteikts palikt mājās.

Informācijas par cietušiem Latvijas piederīgajiem šobrīd nav.

Līdzjūtību Beļģijas iedzīvotājiem izteikušas mūsu valsts augstākās amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!