Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ceturtdien no rīta izsaucis uz sarunu veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS) saistībā ar medijos izskanējušo informāciju, ka Belēvičš varētu būt apgājis rindu Latvijas Onkoloģijas centrā, trešdien vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Laikraksts "Latvijas Avīze" trešdien rakstīja, ka Belēvičs maijā Latvijas Onkoloģijas centrā, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta operācija.

Pēc sākotnējās izvairīšanās no jautājuma komentēšanas veselības ministrs žurnālistiem uzsvēris, ka ārstējies privātklīnikā Ādažos un nav izmantojis Onkoloģijas centra pakalpojumus ne par maksu, ne par valsts līdzekļiem.

Belēvičs žurnālistiem izdalījis čeku kopijas, kuros redzams Ādažu slimnīcas pakalpojumi 30.maijā un 6.jūnijā par divām identiskām summām - 45 eiro.

Veselības ministrs paudis uzskatu, ka tiekot apmelots. Belēvičam atbalstu paudis gan ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, gan Kučinskis. Abi gan norādījuši, ka melu gadījumā Belēvičam amats būs jāpamet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!